UA Рус

Як підготуватись до ЗНО-2021: поради, техніки та онлайн-ресурси

Як підготуватись до ЗНО-2021: поради, техніки та онлайн-ресурси

Щоб успішно скласти ЗНО з будь-якої дисципліни, слід ретельно до нього підготуватись. І розпочинати процес слід якомога раніше.

В першу чергу необхідно правильно розподілити власний час на підготовку. На аркуші паперу можна написати необхідні для вивчення теми, які будуть входити в ЗНО, та кожного тижня складати розпорядок для поступового вивчення та повторення матеріалу. Прогрес у підготовці також можна фіксувати. Такий підхід дозволить структурувати матеріал та ефективно використовувати час для навчання.

Запорукою якісної підготовки є її систематичність. Слід виділяти не менше, ніж по одній годині щодня на навчання. Починати підготовку варто з найскладнішої теми, яку слід досконало вивчити.

Експерти рекомендують під час підготовки до ЗНО вирішувати якомога більше тестів попередніх років, що дозволить не лише «набити руку», а й підвищити упевненість у власних силах. Неодмінно слід скласти пробне зовнішнє незалежне оцінювання, результати якого покажуть реальний рівень знань. Це дозволить виявити прогалини в знаннях, які необхідно надолужити.

Підпишіться на email розсилку!

Дієві техніки для кращого запам’ятовування інформації

Ефективною технікою для кращого запам’ятовування матеріалу є використання карток. Інформацію з певної теми необхідно розділити на окремі частини. Кожна теза записується на картку, прочитавши яку вдасться відтворити в пам’яті вивчений матеріал.

Для кращого засвоєння матеріалу слід активувати той тип пам’яті, який розвинений найбільше. Якщо це зорова пам’ять, в процесі навчання слід візуалізувати поняття чи подію. Вивчення матеріалу можна здійснювати в голос, якщо краще запам’ятовується на слух. У разі добре розвиненої моторної пам’яті, можна занотовувати, писати конспекти чи шпаргалки, а потім перечитувати матеріал.

Психологи радять всю інформацію з конкретної теми розбити на сім окремих підрозділів, в яких необхідно узагальнити матеріал. Оскільки наша оперативна пам’ять здатна утримати та відразу відтворити лише сім об’єктів.

Для повторення вивченого краще переказати зміст тексту своїми словами, а не перечитувати його декілька разів.

Перелік онлайн-ресурсів, які допоможуть підготуватись до ЗНО

На гейміфікованій платформі iLearn розміщені онлайн-курси та вебінари з навчальних дисциплін. Створений під час реєстрації віртуальний герой поступово проходить навчання. До підготовки уроків були залучені найкращі українські педагоги, які мають значний досвід у підготовці до ЗНО, чиї учні отримують найвищі результати.

На платформі EdEra розміщені курси з основних шкільних дисциплін, які допоможуть систематизувати та повторити вивчений матеріал і тим самим підготуватись до ЗНО. На вивчення програми з кожного предмета відводиться 5-7 тижнів по 4 години. Кожна з них складається з 15-16 відеолекцій, тестового контенту та тестових завдань.

На платформі Be Smart за допомогою відеоуроків можна підготуватись до ЗНО з різних дисциплін. Наприкінці навчання можна пройти тест для самоперевірки.

Для підготовки до ЗНО з української мови та літератури слід скористатися онлайн-сервісом ZNO.IF.UA, на якому розміщена теоретична інформація, викладені практичні рекомендації та завдання ЗНО минулих років.

Підготуватися до ЗНО з математики можна за допомогою відеоуроків, які доступні до перегляду на ютуб-каналі. В них розглядаються основні правила та приклади для кращого засвоєння матеріалу.

 

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача