UA Рус

Як обрати заклад вищої освіти: корисні поради для абітурієнта

Як обрати заклад вищої освіти: корисні поради для абітурієнта

Вибір закладу для здобуття вищої освіти є достатньо відповідальним та серйозним процесом, що надалі відобразиться на майбутній кар'єрі.

Найголовніше визначитися з майбутньою професією. В цьому питанні слід все ретельно обміркувати та зважити з урахування власних вподобань, здібностей, інтересів, стану здоров’я та сімейного бюджету. Також слід звернути увагу на затребуваність професії на сучасному ринку праці

Наступним кроком є пошук вищого навчального закладу, який здійснює підготовку фахівців за обраним профілем.

Підпишіться на email розсилку!

При виборі університету слід враховувати певні критерії:

  1. Державний або приватний заклад вищої освіти. Серед роботодавців більш затребувані фахівці, які мають дипломи державних ВНЗ, оскільки вважається, що саме вони надають якісну освіту, що завжди підтверджується наявністю висококваліфікованого викладацького складу з великим досвідом роботи. В приватних вишах працюють молоді викладачі, які нещодавно закінчили університети. Однак, якщо обраний напрямок підготовки відповідає новим сучасним тенденціям, зокрема IT-технології, молодий викладацький склад може мати кращий рівень знань в таких питаннях та здатність до більш сучасного стилю висвітлення інформації.
  2. Безкоштовне або платне навчання. В державних університетах є можливість вступити на бюджетне відділення, чим завжди слід скористатися, оскільки платна освіта завжди залишається. Приватні заклади пропонують освіту лише на контрактній основі. Також слід звернути увагу, чи видає комерційний виш дипломи державного зразка.
  3. Престижність вишу. Серед великої кількості закладів вищої освіти слід обирати найпрестижніший університет, який надає освіту за обраним напрямком. При виборі вишу слід розглянути інформацію щодо репутації закладу, професійного рівня викладачів, матеріально-технічного оснащення тощо. Для цього можна переглянути офіційний сайт, прочитати відгуки на форумах та в соціальних мережах.
  4. Денне, вечірнє, заочне або дистанційне навчання. На денному відділенні можна відчути повноцінне активне студентське життя. Якщо майбутній студент планує поєднувати навчання та роботу, краще обирати вечірній, дистанційний або заочний формат навчання.  
  5. Гуртожиток та умови проживання.
  6. Військова кафедра, що має особливе значення для хлопців.

Для того, щоб мати повне уявлення про обраний університет слід обов’язково скористатися можливістю відвідати день відкритих дверей, коли можна буде пройтись по аудиторіях, поспілкуватися зі студентами та відчути атмосферу закладу.


 

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача