UA Рус

Як мотивувати дитину до навчання: поради від українських педагогів

Як мотивувати дитину до навчання: поради від українських педагогів

З 1 вересня розпочинається новий етап в житті кожного школяра, який супроводжується змінами режиму дня, новими знайомствами та необхідністю кожного дня пізнавати щось нове, досі невідоме. Не зважаючи на те, що природною реакцією дитини є цікавість до нового, однак не всі діти проявляють пізнавальний інтерес до навчання. В цьому випадку дітей необхідно зацікавлювати, мотивувати до вивчення нового. Українські вчителі для порталу «НУШ» надають дієві поради, які допомогли їм побороти нестачу зацікавленості навчання у своїх учнів.

Пізнавальний інтерес – це необхідність вижити, зумовлена еволюцією. Однак дуже часто самі батьки знижують інтерес дитини до навчання, дозволяючи багато часу проводити в інтернеті, грати у відеоігри, що приглушує природню ініціативу дитини.

Підпишіться на email розсилку!

Цікавість до нового народжується в один момент, який не можна пропустити. Його необхідно підтримувати, застосовуючи різні цікаві елементи, нестандартні завдання, креативні ідеї, контраверсійні питання. Такий підхід стимулювати цікавість до уроку та до вивчення окремого предмету.

На зацікавленість навчання впливає:

  • спосіб вивчення предмета;
  • вміння вчителя утримувати емоційний зв’язок з учнями і зацікавити дітей власним предметом, кожного разу показуючи його невідомі грані;
  • особливості сприйняття інформації.

Діти краще сприймають нову інформацію через візуалізацію, застосовуючи інтерактивні матеріали, лейпбуки, малюнки, схеми, інфографіки, досліди.

Вчителі наголошують, що у навчальному процесі важливо витримувати баланс між новизною та впізнанням. При цьому важливе значення має безпосередня участь батьків, які також повинні бути активними учасниками освітнього процесу.

Сучасні діти краще сприймають нову інформацію через аналогії і тренди. Тому головне завдання педагогів – зробити свій предмет модним і самому бути в тренді. Оскільки обізнаність в трендах, якими цікавляться діти, допоможе поєднувати їх з навчальним матеріалом, що буде особливо цікавим дітям.

Головне завдання школи – навчити дітей вчитися. Вони мають чітко розуміти, де їм знадобляться знання, які вони тут отримують. Навчальний процес має бути зорієнтований не лише на хорошу оцінку, а й на практичний досвід, тоді діти будуть захоплюватися навчанням та прагнути до нових горизонтів.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача