UA Рус

Як буде організовано навчальний процес у травні в столичних школах?

03 травня 2021 775 Друк
Як буде організовано навчальний процес у травні в столичних школах?

Пом’якшення карантинних обмежень дозволяє учням столичних шкіл продовжувати навчання в стінах закладів освіти. Яким чином буде організований навчальний процес у травні розповіла директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фідання для «Громадського радіо».

За її словами, з 5 травня діти повертаються до очного формату навчання, що супроводжується відвідуванням закладів шкіл. Навчальний процес проходитиме відповідно до встановленого раніше розкладу. Діти потраплятимуть в будівлю школи крізь входи, які закріплені за кожним класом. В закладах освіти виконуватиметься провітрювання приміщень та ретельна дезінфекція згідно з графіком відповідно до вимог санітарного регламенту. Додатково планується проведення уроків з окремих дисциплін на свіжому повітрі, зокрема природознавство, біологія, образотворче мистецтво.

«Багато шкіл у нас уже навіть мають і такі приміщення, які мають навіси, і можна вийти і працювати. Або мають внутрішні шкільні подвір’я обладнані», - зауважує Олена Фіданян.

Підпишіться на email розсилку!

Директорка департаменту також наголосила, що для одинадцятикласників буде зменшено тижневе навантаження. Наразі його максимальне значення становить 36 годин, що є завеликим та виснажливим. Яким чином це здійснюватиметься? Навчання з певних дисциплін буде об’єднаним та проходитиме у проєктних роботах. Тобто учні спільно працюватимуть над проєктом, за який отримають оцінку з декількох дисциплін. Такий підхід дозволить скоротити тижневе навантаження на 12 годин.

Олена Фіданян зазначає, що навчальний процес не буде продовжений влітку, оскільки він не припинявся попри карантинні обмеження. Для педагогічних працівників навчальний рік не завершується з останнім дзвінком, а триває  відповідно до закону, до 1 липня, коли вони здійснюють процес оцінювання, заповнюють необхідну документацію, проводять для випускників ЗНО тощо. Також відповідно до рекомендацій Департаменту освіти і науки КМДА у червні для деяких учнів, які цього потребують, будуть проведені додаткові заняття протягом  тижнів.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача