UA Рус

Вступна кампанія 2022: що має знати абітурієнт

09 листопада 2021 4835 Друк
Вступна кампанія 2022: що має знати абітурієнт

Не зважаючи на те, що до закінчення навчального року ще багато часу, майбутні випускники вже повинні визначатись з планами на майбутнє, зокрема обрати університет та спеціальність, куди мають намір вступати наступного року. Ухвалення рішення дозволить більш якісно підготуватися до ЗНО саме з тих предметів, які необхідні для вступу до вишу. Також заздалегідь слід ознайомитися із умовами вступу до закладів вищої освіти, які змінюються кожного року.

При виборі університету та майбутньої спеціальності можна скористатися порталом https://vstup.edbo.gov.ua/, на якому можна детально ознайомитися з умовами вступу, переліком сертифікатів ЗНО, інформацією щодо прохідних балів при виборі окремого напрямку та вишу.

Випускники шкіл у 2022 році складатимуть обов’язково ДПА у форматі ЗНО з 4 предметів:

  • українська мова або українська мова і література;
  • математика;
  • історія України або іноземна мова;
  • предмет на вибір (історія України, фізика, хімія, біологія, географія, англійська, німецька, французька або іспанська мова).

Не слід путати ДПА та ЗНО. Державна підсумкова атестація необхідна для отримання атестату про отримання середньої освіти, а зовнішнє незалежне оцінювання – при вступі до університету.

Підпишіться на email розсилку!

Для вступу до ЗВО абітурієнт надає сертифікати ЗНО з:

  • української мови або української мови та літератури (при вступі на гуманітарні дисципліни);
  • математики (при вступі на спеціальності, пов’язані з точними науками) або історії України (для гуманітарних напрямків);
  • предмет на вибір.

Для складання ЗНО у 2022 році можна обрати не більше, ніж 5 предметів. Слід зауважити, що сертифікати за попередні три роки також є дійсними для вступу до вишу.

У 2022 році абітурієнт може образу подати 20 заяв, при цьому для вступу на бюджет їх кількість не має перевищувати 5. Важливу роль відіграє пріоритетність заяв, які обирає вступник.

Заяви на вступ можна подавати в очному або електронному форматі. У другому випадку слід попередньо зареєструвати онлайн-кабінет. Така можливість буде надана з 1 липня.

З 14 липня можна подавати заявки на вступ та документи до вишу в електронному або паперовому вигляді. Для абітурієнтів, які вступають за підсумками ЗНО, вступних іспитів та творчих конкурсів, що проходили 1-13 липня, прийом заявок закінчується 22 липня. Для осіб, що вступають на підставі співбесіди, вступних іспитів та творчих конкурсів, прийом документів здійснюється до 16 липня.

Співбесіди будуть проводитися у проміжку 17 та 19 липня. Додаткові сесії іспитів та творчих конкурсів при вступі на контракт, проходитимуть з 14 по 22 липня.

До 22 липня будуть оприлюднені рейтинги осіб, яких рекомендовано до зарахування на навчання за кошти державного бюджету. Кінцеві результати вступної кампанії стануть відомі до 29 липня.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача