UA Рус

Всі випускники складатимуть ДПА у формі ЗНО

Всі випускники складатимуть ДПА у формі ЗНО

На своїй сторінці Фейсбук освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив:

"Тільки що завершилося засідання Комітету з питань освіти, де т.в.о. міністра освіти Любомира Мандзій окреслила найбільш важливі речі, які стосуються ЗНО та ДПА.

ЗНО буде проводитися за першим сценарієм (червень-липень). При цьому ДПА у формі ЗНО будуть складати всі випускники: можливості для цього є, хоча треба вирішити чимало складних питань, найперше з яких - безпека всіх учасників: і випускників, і тих, хто проводить тестування. Для цього потрібне окреме фінансування із стабілізаційного фонду, рішення про що має ухвалити Кабмін.

Ще одна необхідна умова - повноцінне транспортне сполучення в Україні на початок червня. За таких умов ЗНО здають усі випускники, бо зсув термінів не критичний.

Якщо буде суттєве погіршення епідеміологічної ситуації, ЗНО буде проведено за другим сценарім - у серпні.

Тоді буде окремо розглядатися питання про скасування ДПА у формі ЗНО для тих випускників, які не планують навчатися цього року у закладах вищої освіти.

У будь-якому випадку обов'язково буде рішення Кабміну про продовження навчального року, оскільки що за першим, що - тим більше - за другим сценарієм, ми виходимо за 1 липня, коли навчальний рік мав би завершитися за законом. Але "антиCOVID" законом рада дозволила Кабміну ухвалювати таке рішення".

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача