UA Рус

Володимир Бєлий: УРОК ВІД ЗНО (англійська) ДЛЯ ДЕРЖУПРАВЛІННЯ

Володимир Бєлий: УРОК ВІД ЗНО (англійська) ДЛЯ ДЕРЖУПРАВЛІННЯ

Держуправління апріорі може дійсно таким називатися, якщо є здатним не лише декларувати, пропагувати, підтримувати чи нормативно прописувати «все хороше».

Від нього вимагається не лише морально чи матеріально підтримувати/забезпечувати все перераховане вище чи йому подібне, а й ще обов’язково бути здатним до певних пластів «чорнової» роботи – блокувати наперед відомі гіпотетичні можливості до проявів непорядності з боку деяких учасників освітнього процесу.

У цьому плані маємо виразити РЕСПЕКТ організаторам цьогорічного ЗНО з англійської як більш ніж доречний приклад для наслідування всіма тими, хто готує законопроекти, положення про діяльність, примірні зразки порядку здійснення тих чи інших процедур в освіті тощо.

Мова про той епізод перед початком аудіювання, коли в аудиторії спочатку запустили довільний текст для тестування, ні не знань випускників/абітурієнтів, а якості звучання. Присутніх просто спочатку запитали: «Всім чутно? Звук розбірливий?»

- Добре. А тепер всі про це зробіть підпис ось у цьому листі проти вашого прізвища.

Чи будуть відтак деякі учасники такого ЗНО обурюватися «неналежній якості звучання» вже самого тестового завдання? Звісно, що доведеться «прикусити язик».

Ось так потрібно діяти випереджувальним прогнозним чином у кожному випадку, який потребує нормативного визначення.

Сумно, але досі наш вищий освітній менеджмент до такого елементарного управлінського рівня організації нормативного поля ніяк не дозріє. Все ще лишається на рівні опису та закликів «Як має бути. Як правило…» начебто в ідеальній країні, живе та діє ідеальний контингент вчителів, учнів та їхніх батьків.

Володимир Бєлий

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача