UA Рус

Вітаємо з Міжнародним днем волонтера!

05 грудня 2022 779 Друк
Вітаємо з Міжнародним днем волонтера!

Від початку війни садочки, школи, коледжі та університети України розпочали активну волонтерську діяльність.

Працівники закладів освіти - серед найактивніших волонтерів. Вони з усіх сил сприяють протистоянню наших ЗСУ ворогу та допомагають співгромадянам, які постраждали від війни.

Підпишіться на email розсилку!

Волонтер — це людина, яка жертвує вільний час, уміння й талант на користь інших. Вона працює добровільно й безоплатно, реагує на суспільні потреби й сприяє загальному добробутові.

В основі волонтерської діяльності лежать три ключові характеристики: добровільність, безоплатність та суспільна користь.

Якщо подивитись у словнику, можна знайти визначення: Волонтер(від лат. „voluntarius” – воля, бажання, від англ. „voluntary” – добровільний, доброволець, йти добровільно). Волонтерство розвивається, орієнтуючись на надання допомоги всім, хто її потребує.  Без участі волонтерів важко уявити громадські організації й благодійність взагалі.

В Україні історія волонтерства нараховує понад сто років. Серед перших волонтерами були сестри милосердя, які працювали в шпиталях та лікарнях для бідних.

У незалежній Україні розвиток руху припадає на початок 90-х років XX ст., коли було створено службу під назвою „Телефон Довіри”, де працювали волонтери.

Волонтер - це людина, яка хоче, щоб її країна була сильна і незалежна! Волонтерів об’єднує любов до людей і прагнення зробити світ кращим.

Повномасштабна війна докорінно змінила життя українців. Вчорашні інженери, вчителі, програмісти та маркетологи сьогодні допомагають у гуманітарних штабах, возять допомогу на фронт та на деокуповані території, плетуть маскувальні сітки, допомагають переселенцям та закуповують амуніцію. Всі вони прагнуть зробити внесок у перемогу України!

Зараз в Україні волонтери – справжні супергерої. Здається, вони можуть дістати будь-що, допомагати 24/7. Україна має найбільший волонтерський рух у світі. Волонтерство – це частина нової української культури.

Для того, щоб стати волонтером потрібно лише щире бажання бути корисним та мати силу та снагу змінювати світ на краще!  

Щиро вітаємо та низько кланяємося за працю та волонтерську діяльність перед усіма учасниками освітнього процесу. Бажаємо міцного здоров’я, невичерпних сил, втілення нашої спільної головної мрії про ПЕРЕМОГУ.  Все буде Україна!

Автор: Щербак Світлана

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача