UA Рус

Відсьогодні в 11 тисяч шкіл відновлено очне навчання

22 листопада 2021 451 Друк
Відсьогодні в 11 тисяч шкіл відновлено очне навчання

Відсьогодні, 22 листопада, учні 11 тисяч шкіл повернулися до очного формату навчання. З відповідною рекомендацією щодо відновлення освітнього процесу в закладах освіти МОЗ, ВООЗ та ЮНІСЕФ звернулися до органів місцевої влади. У відомствах наголошують, що учні початкових та середніх класів не є основними розповсюджувачами вірусу. Для запобігання передачі COVІD-19 варто дотримуватися карантинних заходів. Про це на своїй сторінці у фейсбук написав голова Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

Він зауважив, що відповідно до постанови Уряду, у школах, які перебувають в регіонах, що віднесені до червоного рівня епіднебезпеки, навчальний процес може відбуватися в очному форматі за умови 100% вакцинації працівників.

Підпишіться на email розсилку!

Михайло Радуцький наголосив, що епідемічна ситуація в країні наразі стабільна. Відповідно до прогнозів МОЗ, найближчим часом деякі регіони можуть вийти з червоної зони.

«На мою думку, повернення учнів за парти – це добре. Але потрібно особливу увагу приділити епідеміологічним заходам у школах та жорстко їх дотримуватися. Інакше за деякий час знову доведеться відправляти дітей на дистанційку. Міжнародні організації надали рекомендації щодо карантинних заходів у школах: учні, педагоги й персонал повинні носити маски, необхідно забезпечити належну вентиляцію у класах, розділити учнів та вчителів на малі групи, які не перетинаються у школі, створити механізми обміну інформацією з батьками, учнями та вчителями», - зазначає голова комітету.

Перелік епідемічних заходів в закладах освіти наведено в наказі Головного санітарного лікаря. Відповідно до документу передбачається наступне:

  • працівники повинні змінювати захисні маски кожні 3 години;
  • допуск батьків до школи можливий лише в захисній масці, після проведення температурного скринінгу та за попереднім погодженням керівництва;
  • в разі виявлення у співробітника закладу підвищеної температури понад 37,2 0С або ознак респіраторного вірусного захворювання, його не допускають до роботи з рекомендацією звернутися до сімейного лікаря;
  • якщо в учня виявили ознаки ГРВІ, він має надіти маску та бути ізольованим в окремій кімнаті. Керівництво закладу має повідомити батьків та рекомендувати звернутися до лікарні. Всі учні класу, де навчалася дитина з підозрою на хворобу, мають піти на самоізоляцію.
Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача