UA Рус

Відповідь МОН щодо роботи педагогів під час пандемії

27 листопада 2020 1586 Друк
Відповідь МОН щодо роботи педагогів під час пандемії

Директор Київської школи Дмитро Ламза отримав офіційну відповідь на звернення від Міністерства освіти і науки щодо роботи вчителів в часи пандемії. Відповідну інформацію він оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук.

У звернені Дмитро Ламза поставив три запитання:

  • Чому органи центральної влади не дбають про освітян?
  • Чому педагогам не проводять безкоштовне тестування?
  • Як вчителям отримати страхування на випадок захворювання на короновірусну інфекцію?

Отримавши офіційну відповідь, директор школи зазначив, що чекав більш аргументованої інформації, конкретних рекомендацій щодо страхування працівників школи. Натомість в листі була зазначена низка законопроектів, спрямованих на запровадження обов’язкового страхування освітян на випадок захворювання на короновірусну інфекцію.

Відповідно до чого, Уряд вважає некоректним внесення змін у ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» в частині щодо захисту працівників, хвороба яких викликана професійним захворюванням із зазначенням, що професійне захворювання виникає внаслідок виконання шкідливої роботи, яка входить до складу посадових обов’язків. Тобто, лише до трудових функцій медичних працівників належить обов’язок контактувати з хворими на COVID-19.

Стосовно вчителів та педагогічних працівників, в листі наголошується, що вони повинні робити все, аби уникнути контакту з хворими дітьми та освітянами. При виявленні ознак захворювання на короновірусну інфекцію у здобувача освіти, його слід виключити з освітнього процесу та негайно перевести на віддалений режим навчання.

В МОН також зазначають, що неможливо встановити причинно-наслідковий зв’язок між захворюванням та фактом виконання вчителем своїх професійних обов’язків, оскільки він відвідує магазини, лікарні, пересувається громадським транспортом тощо.

На таке твердження Дмитро Ламза зауважує, що не зрозуміло, як має діяти вчитель в разі виявлення ознак захворюваності у дитини, яким чином її виключати з освітнього процесу, хто має з нею знаходитись до приїзду батьків. Всі ці дії дитина має робити сама, оскільки в МОН зазначають, що вчителі не контактують з хворими. Або в школі це має робити медична сестра. І тут відразу виникає низка питань: чому вона не застрахована, чи повинна вона піти на ізоляцію після контакту з хворим, хто буде працювати в цей час, а якщо немає медичної сестри…

Відповідь МОН обурила директора столичної школи, оскільки Міністерство надає тільки рекомендації та відписки, в наслідок чого він висловив надію, що вірус омине, оскільки сподіватися та чекати допомоги нема від кого.

Ознайомитись більш детально з наданою відповіддю МОН можна нижче:

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача