UA Рус

Відмінності між українськими та європейськими університетами

Відмінності між українськими та європейськими університетами

Кожного року випускники шкіл стоять перед вибором вищого навчального закладу задля здобуття якісної освіти та майбутньої професії. Велика кількість абітурієнтів надає перевагу освіті за кордоном, що дозволяє не тільки навчатись за європейськими стандартами, а й можливість вивчити іншу мову, подорожувати, знайти нових друзів. Чи варто обирати навчання за кордоном або слід вступати в український ВНЗ? Які головні відмінності між українськими та європейськими університетами?

Викладачі та студенти

В більшості українських вишів спостерігається така тенденція: студентам необхідний диплом, а викладачів цікавить кар’єрне зростання та гідна фінансова винагорода за роботу. Тобто фактично студенти та викладачі не потрібні один одному. В університетах, де більшість викладацького складу становлять консервативні педагоги «радянських» часів, в навчальному процесі неохоче застосовуються сучасні інновації та технології. Молоді, амбітні викладачі часто не можуть влаштуватися працювати на кафедри, оскільки стикаються із спротивом «авторитетних» колег.

В європейських університетах між студентом та викладачем складаються інші відносини. Педагоги з перших хвилин знайомства зі студентами намагаються приділити увагу кожному. Для них в першу чергу важлива особистість студента. Вони завжди готові прийти на допомогу, оцінити діяльність, дати пораду чи настанову.  

Підпишіться на email розсилку!

Вільний доступ до інтернету

В навчальному корпусі кожного європейського університету є вільний wi-fi, що надає змогу студентам мати доступ до інформації в будь-який час, що вважається невід’ємною частиною навчального процесу. Українські вищі не мають такої технічної можливості. Wi-fi доступний лише в деяких закладах, і мова йде про головні корпуси. Краща ситуація спостерігається у приватних вишах, де в навчальному процесі використовуються сучасні мультимедійні технології.

Доступ до літератури

Умови діяльності бібліотек в більшості українських вишів залишаються бажати кращого. Часто на пошук необхідної книги знадобиться багато часу. В цей же час в європейських університетах все комп’ютеризовано. У зручному каталозі легко можна знайти необхідний примірник, який можна взяти додому. Бібліотеки працюють до пізньої години та відрізняються максимально комфортними умовами роботи.

Не зважаючи на деякі недоліки, в Україні існує велика кількість хороших університетів, які надають якісну освіту та високий рівень підготовки за певними спеціальностями. До того ж ціни на навчання значно нижчі в порівнянні з європейськими країнами. Це підтверджує попит на українську освіту серед іноземців.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача