UA Рус

В Україні планується створення нового ВНЗ для підготовки фахівців з кібербезпеки

11 травня 2021 343 Друк
В Україні планується створення нового ВНЗ для підготовки фахівців з кібербезпеки

Під час інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни» Президент України Володимир Зеленський анонсував створення нового потужного українського університету, який здійснюватиме підготовку фахівців у сфері кібербезпеки.

За його словами існує велика ймовірність виникнення загрози інформаційній безпеці та кіберзагрози, що є не менш небезпечною для держави, ніж ворожа зброя. Для грунтованої протидії кіберзлочинцям створений кіберцентр, презентація якого відбудеться найближчим часом. Він співпрацюватиме з різними розвідками із залученням великої кількості українських, європейських та американських аналітиків. Водночас опрацьовується питання підготовки фахівців у сфері кібербезпеки. З цією метою планується створення нового потужного університету, презентація якого відбудеться найближчим часом.

Підпишіться на email розсилку!

Як зазначив Глава держави, для навчання у виші будуть відбиратися найкращі вступники, для яких буде створений сприятливий простір для навчання із сучасними лабораторіями, біохімічними та кіберцентрами  та надаватимуться високі стипендії. Студенти будуть отримувати знання, теорію і практику. Навчальний-виховний процес здійснюватиметься висококваліфікованим викладацьким складом із залученням закордонних спеціалістів. Вищий навчальний заклад здійснюватиме підготовку професійних кадрів у сфері кібербезпеки, які після закінчення навчання повинні будуть працювати саме на державу.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача