UA Рус

УЦОЯО пропонує курс онлайн-лекцій з освітніх оцінювань

УЦОЯО пропонує курс онлайн-лекцій з освітніх оцінювань

Український центр оцінювання якості освіти пропонує педагогам курс з 10 онлайн-лекцій.

Тематика лекцій — освітні оцінювання.

Де можна подивитись лекції?

Курс доступний на YouTube каналі УЦОЯО.

Короткий опис десяти лекцій.

Лекція 1. ЗНО і ДПА: сутність оцінювань і відмінності між ними

На лекції буде розповідатись про: чи є ДПА тим самим, що і ЗНО; які існують аналоги випускних і вступних іспитів в інших країнах; які завдання пропонують учасникам тестування під час матуральних та абітуральних іспитів.

Лекція 2. ЗНО: традиції та новації 

Лектор буде говорити про: що таке ЗНО; у чому його подвійна функція; як відбувалися становлення і розвиток системи зовнішнього незалежного оцінювання в Україні; чому розроблення тестових завдань і визначення результатів тестування – тривалі в часі процеси; що означає оцінка за шкалою 100‒200 балів; які особливості ЗНО-2021.

Лекція 3. ДПА: поточний стан і перспективи 

Ви дізнаєтесь про: які законодавчі акти регламентують проведення ДПА; коли було запроваджено ДПА у формі ЗНО і які її обов’язкові предмети; за яким принципом визначають результат ДПА у формі ЗНО; якою буде ДПА 2021 року; на яких етапах освіти передбачено проведення ДПА з використанням окремих елементів ЗНО.

Лекція 4. Шкалювання результатів. Межі інтерпретації результатів різних освітніх оцінювань 

З допомогою цієї лекції ви зможете: опанувати базові поняття шкалювання результатів; навчитися розрізняти шкали, проценти і процентилі; з’ясувати, які є підходи до  інтерпретації результатів різних освітніх оцінювань; дізнатися відповіді на поширені запитання, як-от: навіщо  взагалі потрібне шкалювання результатів ЗНО? чому пороговий бал «склав/не склав» визначають після тестування? чому таблиці переведення тестових балів у шкальовані щороку різні?

Підпишіться на email розсилку!

Лекція 5. Міжнародне дослідження якості освіти PISA

Під час лекції національна координаторка PISA в Україні, заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко розповість про унікальність дослідження, його інструменти та про компетентності, які оцінює PISA, тощо.

Лекція 6. Основні результати України в PISA-2018 та специфіка PISA-2022

У цій лекції буде роз`яснюватись зміст основних понять PISA. Розповідатиметься про окремі результати навчальних досягнень українських 15-річних підлітків. Також буде пояснення специфіки міжнародного дослідження якості освіти PISA у 2022 році.

Лекція 7. Загальнодержавне моніторингове дослідження якості початкової освіти

Лектор розповість: у чому унікальність цього дослідження; які інструменти було застосовано; як формували вибірку; як встановлювали результати; які компетентості досліджували.

Лекція 8. Загальнодержавне моніторингове дослідження якості початкової освіти: основні результати першого циклу 

На лекції ви дізнаєтеся: як передумови навчання впливають на рівень сформованості читацької та математичної компетентностей четвертокласників; як ставлення учнів до читання й математики позначається на результатах їхнього тестування з цих навчальних предметів; яка атмосфера панує в закладах початкової освіти України; як часто четвертокласники стають жертвами булінгу.

Лекція 9. Сертифікація вчителів: незалежне тестування 

Вчителі початкової школи стали першими учасниками сертифікації. Якими є результати тестування?

Лекція 10. Стратегія освітніх оцінювань в Україні 

Випускні іспити будуть проходити по-новому (це передбачено Стратегією розвитку освітніх оцінювань у сфері загальної середньої освіти в Україні до 2030-го року). Тому на лекції розкажуть про: оцінювання на етапі закінчення здобуття початкової освіти; оцінювання на етапі закінчення здобуття базової середньої освіти; оцінювання на етапі закінчення здобуття профільної середньої освіти; систему національних і міжнародних досліджень якості освіти; загальнодержавну електронну школу (e-НУШ); профорієнтаційне тестування на етапі закінчення здобуття базової середньої освіти.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача