UA Рус

Український ансамбль «Радість» представив у Польщі народні танці та пісні

Український ансамбль «Радість» представив у Польщі народні танці та пісні

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» Вінницького палацу дітей та юнацтва щойно повернувся з Польщі, де виступав з концертами у містах малопольського воєводства. Ансамбль провів концерти під назвою «Дякуємо Польщі!», проявляючи тим самим вдячність українців народу Польщі за підтримку в ці не легкі для України часи, повідомляє I-VIN.INFO.

Ансамбль «Радість» з Вінниці представив українські народні танці та пісні з різних регіонів, завдяки яким можна було більше дізнатися про Україну, її жителів, звичаї та культуру.

Підпишіться на email розсилку!

Серед глядачів було багато українців та українок, які були вимушені переїхати до Польщі через війну. Коли юні артисти виконували пісні «Ой, у лузі червона калина» або «Гей, соколе», у вимушених переселенців накатувалися сльози на очі.

Ансамбль «Радість» у минулому році з величезним успіхом демонстрував свою майстерність в 10 країнах Європи: Туреччині, Литві, Швейцарії, Албанії, Хорватії, Румунії, Словаччині, Німеччині, Фінляндії та Польщі, перерахував на підтримку Збройних Сил України 53500 гривень.

Діти та викладачі колективу дякують за організацію концертів в Польщі Фундації «Братерство», Владиславу Крейчі та Henryk Czarny, за підтримку громадській організації «Україна-Польща-Німеччина» та голові організації Сергію Татусяку, департаменту освіти Вінницької міської ради та директору Оксані Яценко.

Юні вінничани та вінничанки ще раз довели і полякам і українцям, що націю, з такою багатою культурою та традиціями, не вдасться здолати народу пляшки та багна, а значить Перемога обов’язково буде за нами.

 

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача