UA Рус

Учні з високим рівнем знань отримуватимуть стипендії та премії: рішення Уряду

14 квітня 2021 375 Друк
Учні з високим рівнем знань отримуватимуть стипендії та премії: рішення Уряду

На виконання Указу Президента України від 28 січня 2021 року № 27/2021 «Про стипендії, премії та гранти Президента України у сфері освіти», Кабінет Міністрів України 14 квітня 2021 року ухвалив постанову про призначення і виплати стипендій та премій Президента України для учнів, які мають високі результати здобуття повної загальної середньої освіти.

Постановою затверджено:

  • Порядок призначення та виплати стипендій Президента України учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати;
  • Порядок призначення та виплати премій Президента України для переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів.

Щороку не більше ніж 270-м учасникам тестування з найвищими результатами ЗНО призначатимуться стипендії, якщо вони:

  • здобули повну загальну середню освіту в поточному році,
  • отримали найбільшу загальну суму балів за результатами ЗНО з усіх навчальних предметів, визначених для обов’язкового складання у поточному навчальному році,
  • зараховані до закладів вищої освіти України і постійно проживають в Україні.

Підпишіться на email розсилку!

Студенти отримуватимуть стипендії протягом календарного року з 1 вересня. Щомісячний розмір виплат становить 10 000 гривень. За цими особами зберігається право на отримання інших стипендій.

Учні, які перемогли на всеукраїнських і міжнародних олімпіадах з навчальних предметів, отримуватимуть премії Президента України. Так наказом МОН буде призначено:

  • 85 премій для переможців всеукраїнських олімпіад;
  • 40 премій для переможців міжнародних олімпіад.

Претендентами на призначення премій для переможців всеукраїнських олімпіад є особи, які за результатами IV етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з відповідних навчальних предметів у відповідних класах отримали найбільшу кількість балів.

Претендувати на премії для переможців міжнародних олімпіад можуть бути особи, які у складі команд для участі в міжнародних учнівських олімпіадах з відповідних навчальних предметів, затверджених наказом МОН, стали переможцями таких олімпіад.

Премії для переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад призначатимуться за умови, що особи здобувають освіту в закладах освіти України і постійно проживають в Україні.

Для переможців всеукраїнських олімпіад буде нарахована одноразова премія у розмірі 20 000 гривень, а для переможців міжнародних олімпіад – 100 000 гривень.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача