UA Рус

Учні МАН здобули золото та бронзу на Міжнародному конкурсі

Учні МАН здобули золото та бронзу на Міжнародному конкурсі

Представники Малої академії науки Ольга Харасахал та Дмитро Соломянюк вибороли 2 медалі на Міжнародному конкурсі наукових проєктів Mostratec-2019. Україна вперше долучилася до конкурсу, який цьогоріч відбувся наприкінці жовтня у місті Ново-Амбурго (Бразилія).

“Для нас надзвичайно важливо, щоб кожна дитина мала можливість повноцінно реалізувати свій потенціал та здібності. Система Малої академії наук допомагає це зробити нашим талановитим дітям. Ми вважаємо, що це надзвичайно цінно, і ми й надалі підтримуватимемо МАН, а також участь наших дітей у різноманітних міжнародних конкурсах”, — відзначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

У конкурсі взяли участь представники 35 країн світу, які представляли проєкти за 15 номінаціями. За умовами змагання кожен учасник упродовж 12 годин презентував свій проєкт за стендом та проходив допуск до захисту роботи перед журі.

Так, Ольга Харасахал здобула золоту медаль та особливу відзнаку світового товариства “Вільна наука”. Дівчина досліджує проблеми раку та розробила метод виявлення метастаз на ранніх стадіях. Інший український учасник —  Дмитро Соломянюк — отримав бронзову медаль, запропонувавши унікальний метод боротьби з пластиковими відходами та сміттєзвалищами.

Українську делегацію очолював заступник директора МАН України Євген Кудрявець.

Довідково.

Mostratec — один із найбільших світових конкурсів наукових проєктів, що має вимогливу систему рецензії та добору учасників. Учасники Mostratec визначаються серед кращих проєктів фіналу конкурсу-захисту МАН. Важливим елементом конкурсу є визнання національних фіналістів на світовій арені фаховим журі з усього світу.


Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача