UA Рус

Учениці ліцею «Лінгвіст» перемогли на ХVІ Міжнародному конкурсі з українознавства

11 квітня 2023 768 Друк
Учениці ліцею «Лінгвіст» перемогли на ХVІ Міжнародному конкурсі з українознавства

Учениці гуманітарного ліцею «Лінгвіст» Анна Коваль та Людмила Благодушка посіли I і II місця на ХVІ Міжнародному конкурсі з українознавства. На конкурсі вони представили свої наукові роботи. Про це повідомили в Управлінні освіти і науки ІМР.

Учениця 9 класу Анна Коваль представила свою наукову роботу про українсько-литовську ідентичність та творчість латиномовного поета епохи Відродження Миколи Гусовського. За свою робота вона отримали перше місце. Допомагала школярці з її роботою вчителька Тетяна Павліченко.

Підпишіться на email розсилку!

А ось учениця 10 класу Людмила Благодушко вирішила написати свою наукову роботу про функціонування синонімічних рядів у творі Ліни Костенко «Маруся Чурай». Людмила посіла друге місце на Міжнародному конкурсі. Керівницею її роботи була вчителька Ліна Вишневська.

«Пишаємося високими результатами учнів. Щиро дякуємо керівникам науково-дослідних робіт учасників конкурсу за плекання національно свідомого підростаючого покоління і підтримку обдарованих учнів», — написали в Управлінні освіти і науки.

Цей Міжнародний конкурс щорічно проводить Науково-дослідний інститут українознавства. У ньому беруть участь учні 8-11 класів з різних куточків України та світу. Мета конкурсу — залучення молоді до пізнання України та розвиток інтелектуального потенціалу школярів на засадах українознавства.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача