UA Рус

У МОН нагородили лауреатів Премії КМУ за розроблення і впровадження інноваційних технологій

30 грудня 2022 246 Друк
У МОН нагородили лауреатів Премії КМУ за розроблення і впровадження інноваційних технологій

Сьогодні, 30 грудня 2022 року, в Міністерстві освіти і науки України відбулося нагородження лауреатів Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій.

Премія присуджується щороку за особливі досягнення у розробленні і впровадженні інноваційних технологій у виробництво та виведення на ринок вітчизняної інноваційної продукції.

Підпишіться на email розсилку!

«Цьогоріч відзначено авторські колективи 5 робіт, які стосуються екологічно чистих технологій, якісних та безпечних продуктів харчування, діагностики хвороби та лікування військових, інноваційних медико-біологічних технологій, вітчизняного інноваційного комплексу з серійного виробництва та випробувань радіогідроакустичної системи», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Лауреатами Премії у цьому році стали 34 науковці.

За словами Міністра, наполеглива праця, творчий потенціал та багаторічний досвід науковців відобразилися в їхніх роботах, які заслуговують найвищої відзнаки та світового визнання.

«Нині наука переживає нелегкі часи. Однак незважаючи на будь-які складнощі, завдяки кропіткій праці наших учених головні досягнення української науки ще попереду», – наголосив Сергій Шкарлет.

Роботи, яким присуджено Премію Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій у 2022 році: 

  • «Розроблення та впровадження у виробництво нових екологічно чистих технологій виготовлення особливо чистої сировини для вирощування галогенідних сцинтиляційних монокристалів»;
  • «Інноваційна технологія створення препаратів на основі живих бактерій для отримання якісних та безпечних м’ясних продуктів»;
  • «Розроблення і впровадження інноваційних технологій у діагностиці, лікуванні та прогнозуванні туберкульозу у цивільних і військових із зони Операції Об’єднаних Сил в умовах пандемії»;
  • «Розробка та впровадження комплексу інноваційних медико-біологічних технологій для індивідуалізованої оцінки ризику, ранньої діагностики та прогнозування онкологічної трансформації у постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції»;
  • «Створення вітчизняного інноваційного комплексу з серійного виробництва та випробувань радіогідроакустичної системи на базі пасивних ненаправлених буїв РГБ-16В, шифр «Ятрань».
Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача