UA Рус

У минулому році близько 3,5 тисячі ветеранів стали студентами

08 квітня 2021 540 Друк
У минулому році близько 3,5 тисячі ветеранів стали студентами

Заступник міністра Міністерства у справах ветеранів Ігор Безкаравайний розповів,скільки ветеранів поступили у заклади вищої та передвищої освіти у 2020 році.

Про це повідомили у пресслужбі Мінветеранів.

Студентами стали біля 3,5 тисячі ветеранів та 4 тисячі дітей учасників бойових дій.

А більше ніж 3,7 тисяч ветеранів та постраждалих учасників Революції Гідності стали студентами профтехів — за допомогою бюджетної програми міністерства.

“Налагодження  співпраці з навчальними закладами щодо  професійного навчання та перепідготовки ветеранів  сприятиме  успішному поверненню їх до мирного життя в суспільстві. Саме для того, щоб створити сприятливі умови для здобуття освіти ветеранами та членами їх сімей та забезпечити успішну соціальну реадаптацію захисників, минулого року Мінветеранів уклало договір про співпрацю та взаємодію з 21 закладом вищої освіти” — розповів Безкаравайний.

У пресслужбі Мінветеранів зазначають, що для підвищення рівня працевлаштування та зайнятості захисників, Мінветеранів ініціювало укладення Договору про співпрацю та взаємодію з Державним центром зайнятості, в рамках якого були започатковані спільні профорієнтаційні програми, що включають освітні курси, тренінги та консультації.

Підпишіться на email розсилку!

“Перед більшістю ветеранів після повернення додому гостро постає питання пошуку роботи. Співпраця Мінветеранів та Державного центру зайнятості – це практичний крок до створення дієвої та доступної системи соціально-професійної адаптації ветеранів. Під час переходу з військової кар’єри на цивільну, це створить всі умови для успішного працевлаштування ветеранів” — сказав Ігор Безкаравайний.

Так, протягом 2020 року за співпраці Мінветеранів та Державної служби зайнятості, понад 21 тисячу ветеранів було забезпечено профорієнтаційними послугами, працевлаштовано понад 6 тисяч учасників бойових дій, з яких 900 - започаткували власну справу.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача