UA Рус

Студенти-випускники зможуть отримати дипломи в цьому році

18 березня 2022 1427 Друк
Студенти-випускники зможуть отримати дипломи в цьому році

Кабінет міністрів України дозволив відтермінувати процедуру акредитації спеціальностей в університетах, що дозволить студентам-випускникам отримати дипломи про вищу освіту в цьому році.

Відповідне рішення було прийнято 16 вересня.

Через військові дії у значної частини українських університетів можуть виникнути проблеми із проходженням повної процедури акредитації від Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО), яка є однією з обов’язкових умов отримання диплому після закінчення університету.

Тепер акредитація освітніх програм, за якими навчаються студенти старших курсів, продовжується до 1 липня наступного року або ж із закінченням військового стану.

У Міністерстві освіти і науки називають це необхідною передумовою, яка зніме з закладів вищої освіти необхідність проходити акредитацію від НАЗЯВО і дасть можливість випускникам без перешкод завершити навчальну програму в цьому році. Разом з тим університети все ще можуть її пройти в дистанційному режимі та без оплати.

Наразі більшість університетів України відновили навчання в дистанційному режимі, однак частина з них залишаються закритими через бойові дії.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача