UA Рус

Співпраця молодих науковців з експертами від бізнесу

Співпраця молодих науковців з експертами від бізнесу

4 грудня 2020 року відбулось підписання Меморандуму щодо співробітництва, спрямованого на розвиток інноваційної діяльності, інноваційної інфраструктури та інноваційної екосистеми в Україні між Міністерством освіти і науки в особі Першого заступника Міністра освіти і науки України Миколи Кизима та Innovation DTEK в особі директора з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе.

Як зауважив Микола Кизим, така співпраця з експертами від бізнесу сприятиме відкриттю нових можливостей для молодих науковців. Одним із  важливих шляхів покращення економіки країни він вважає реалізацію інноваційних ідей і технологій при розв’язанні питань рівня безпеки, ефективності бізнесу та екологічності виробництв із залученням студентів, аспірантів, докторантів та викладачів закладів вищої освіти.

У Меморандумі передбачені наступні кроки співробітництва бізнесу та науковців:

  • консультативна допомога за запитами зацікавлених осіб, які мають спільний інтерес, що може надаватися як студентам, аспірантам, докторантам, викладачам університетів, так і для представникам бізнесу;
  • впровадження освітніх заходів та обмін досвідом між студентами, стартап-командами, експертами від бізнесу щодо інноваційної діяльності;
  • налагодження співпраці з метою пошуку інноваційних рішень.

Підпишіться на email розсилку!

«Відсьогодні ми будемо співпрацювати з Міністерством освіти і науки України. Колеги з міністерства поширять інноваційні запити ДТЕК у всіх навчальних закладах. Це дозволить студентам працювати над реальними бізнес-кейсами і мати змогу пілотувати ідею в реальних умовах, якщо вона нам підійде. З іншого боку, ДТЕК отримає доступ до інноваційних рішень найкращих молодих талантів України», – зауважив Емануеле Вольпе.

Він зазначив, що цього року відбувся запуск платформи, де опубліковані запити ДТЕК з метою пошуку та накопичення інноваційних ідей.

Емануеле Вольпе наголосив, що в Україні багато талановитої молоді з величезним потенціалом, яка може запропонувати прогресивні ідеї та технології, тому ДТЕК радий активно з нею співпрацювати, ділитися досвідом і експертизою. Найбільш цікаві інноваційні рішення будуть доопрацьовуватись спільно з автором та впроваджуватись в якості пілотних проектів в умовах роботи реального бізнесу.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача