UA Рус

Шкода від скасування обов’язкового ЗНО з української літератури - очевидна - Володимир В’ятрович

Шкода від скасування обов’язкового ЗНО з української літератури - очевидна - Володимир В’ятрович

Продовжуються дискусії з приводу скасування обов’язкового ЗНО з української літератури.

Ексдиректор інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович на своїй Фейсбук сторінці поділився думками з цього приводу:

“Міністерство освіти і науки скасувало обов’язкове комплексне ЗНО з української мови і літератури. Відколи в Україні запроваджено зовнішнє незалежне оцінювання, завжди, при будь-яких змінах влади, тестування з української мови і літератури було обов’язковим для вступу до будь-якого вишу.

Але тепер МОН вирішив, що література – важлива лише для гуманітаріїв. Тож складати тест з мови й літератури в 2021 році будуть лише ті, хто вступає на гуманітарні й соціальні спеціальності. Решта – лише тест з української мови.

Причому перед затвердженням наказу про правила прийому до вишів на 2021 рік МОН бурхливо імітувало громадське обговорення цього документу. Під час якого Уповноважений з захисту державної мови Тарас Кремінь, Львівський національний університет, Острозька академія, Київський університет імені Грінченка, українські вчені, мовознавці, діячі культури, громадські організації закликали зберегти комплексне ЗНО з мови й літератури.

У зверненні депутатів з різних фракцій, яке я надіслав в.о.міністра освіти Шкарлету, ми закликали «в інтересах збереження і підвищення освітнього й культурного рівня випускників шкіл, захисту національної безпеки України внести необхідні зміни до проєкту наказу МОН і забезпечити збереження комплексного зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури для вступу на всі спеціальності».

Днями у відповідь на це звернення отримав розлогу відписку ні про що, а тепер ось МОН видав наказ, проігнорувавши всі поправки з приводу ЗНО з мови й літератури. Шкода від такого кроку очевидна. Користі – жодної”.

Володимир В’ятрович

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача