UA Рус

Сергій Шкарлет був дуже здивований через обурення громадськості щодо зарплат викладачів майбутнього президентського вишу

15 червня 2021 664 Друк
Сергій Шкарлет був дуже здивований через обурення громадськості щодо зарплат викладачів майбутнього президентського вишу

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що у майбутньому президентському університеті викладачі будуть отримувати зарплату у 4 000 доларів.

У відповідь на це багато людей в коментарях у соцмережах почали обурюватись.

У своєму Телеграм каналі Шкарлет так відреагував на незадоволення громадськості:

“Мій коментар про заробітну плату для викладачів Президентського університету спричинив неабияку бурю емоцій. Був дуже здивований читати коментарі на кшталт «а чим інші викладачі з інших ЗВО гірші?».

Сподіваюся, що такі недоречні маніпуляції не знаходять підтримки серед, власне, професорсько-викладацького складу нашої вищої школи.

Рівень заробітної плати освітян в Україні має підвищуватися. Це очевидний факт. І тому ми працюємо над створенням гідних умов оплати праці з метою наближення до світових стандартів, заохочуємо  найкращих та найбільш сумлінних, щоб стимулювати розвиток здорової конкуренції, яка й сприяє подальшим успіхам нашої сфери освіти.

Викладати в новому університеті будуть не якісь «щойно народжені» вчені, а наші українські викладачі, які сьогодні працюють у різних університетах країни. Саме вони матимуть нагоду на конкурсній основі стати частиною професійного  колективу інноваційного наукового проєкту Президента. І критикувати за наміри гарантувати їм високий рівень оплати праці – це принаймні дивно.

Підпишіться на email розсилку!

Як освітянин і колишній ректор я особисто пишаюся українськими викладачами й науковцями, їхніми досягненнями, прагненням до розвитку й численними перемогами на міжнародних освітніх заходах їхніх студентів. Вважаю, що українські викладачі вже сьогодні успішно конкурують своїми знаннями й своїми педагогічними досягненнями у світі. А тому анонсовані плани про гідну оплату їхньої праці я як Міністр освіти і науки України  буду відстоювати й надалі”.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача