UA Рус

Розвиток освіти? - Володимир Бєлий

Розвиток освіти? - Володимир Бєлий

У нашої влади стає все глибшою впевненість у тім, що «…суспільство не сприйме вступний поріг до університетів «здав/не здав» на пристойному рівні складності».

Особливо у тім переконана формальна інтелектуальна еліта держави – університетська спільнота, а слідом і чи не всі наші урядові інституції, бо ж працюють там її прямі вихідці.

Процес перетворення радянської середньої школи у ще більш неоковирну модель (початкова школа з 1-го по 11-й клас) був настільки спідручним для владної політики популістських загравань з населенням 40-мільйонної України, що у нас схоже починається наступний її етап - створення у країні уніфікованої освітньо-навчальної структури – «Дитсадок – університет» з гарантованим переведенням до наступного нового навчального року/циклу навчання всіх, хто не буде проти того.

Щоб вже зовсім не гратися у різнорівневі заклади освіти, конкурсні процедури, захист дипломів чи дисертацій, а заодно й звільнити націю від такого психологічно некомфортного суспільного явища як конкуренція.

А що? Проривна мега-ідея світового значення: йдемо до загальної обов'язкової вищої освіти громадян, бо всі діти від народження є талановитими, а у нас "…вчитель - це не професія, а боже покликання, від якого вже потім виростають всі професії".

Підпишіться на email розсилку!

Підготовча робота за тридцять років існування нової України зроблена – чи не 80% громадян, що народилися у незалежній Україні вже мають документ про вищу освіту. Залишилося всього нічого – якісь 20%.

Володимир Бєлий

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача