UA Рус

Розпочався Саміт з питань грамотності щодо майбутнього

Розпочався Саміт з питань грамотності щодо майбутнього

Сьогодні, 8 грудня, розпочався Саміт з питань грамотності щодо майбутнього, який триватиме до 12 грудня 2020 року. Захід організований Організацією Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Під час Саміту будуть розглянуті масштабні зміни, спричиненні пандемією короновірусної інфекції, і запропоновані практичні шляхи щодо подолання існуючих проблем через підвищення рівня грамотності щодо майбутнього.

Грамотність щодо майбутнього є важливою складовою частиною освіти. Головне її завдання полягає у спроможності прийняти невідомість та складність майбутнього, щоб і надалі залишатись його динамічним учасником.

Підпишіться на email розсилку!

Як наголосив Генеральний директор ЮНЕСКО Одре Азула, світ повинен реагувати на сучасні виклики та  проявляти винахідливість у власних діях. Саме в цьому полягає грамотності щодо майбутнього.

Він зауважив, що якби країни володіли інформацією щодо кризи в галузі охорони здоров'я, яка настала, наслідки могли б бути не такими катастрофічними. Водночас, коли ризик був виявлений, чому світ не підготувався до кризи. Замість того, щоб передбачати чи планувати майбутнє, слід вчитися справлятися з ним.

У Саміті мають взяти участь понад 5 тисяч учасників з усього світу. Кожний охочий, у кого є доступ до комп'ютера та інтернету може взяти участь у п’ятиденному заході та отримати безцінний досвід. За допомогою стендів учасники зможуть залучити власні
здібності передбачення. Світові лідери розкажуть, чому вони переконані, що грамотність щодо майбутнього є важливою компетентністю XXI століття.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача