UA Рус

Розпочато перевірку працівників шкільних харчблоків

12 жовтня 2021 429 Друк
Розпочато перевірку працівників шкільних харчблоків

З 11 жовтня Міністерство охорони здоров’я розпочало раптові перевірки працівників шкільних харчоблоків на носійство золотистого стафілокока. Особи, які будуть носіями інфекції, будуть відсторонені від роботи на час лікування й до повного одужання. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час регіонального форуму «Реформа шкільного харчування» в Дніпрі.

Він наголосив, що у поточному навчальному році в закладах освіти зафіксовані спалахи гострих кишкових інфекцій, що спричинено порушенням санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм. Працівники шкільних харчблоків  були носіями золотистого стафілокока. МОЗ ініціювало проведення перевірки на носійство, зокрема, золотистого стафілокока в працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів, що дозволить побачити реальну картину того, що відбувається з безпекою в системі шкільного харчування.

Підпишіться на email розсилку!

Віктор Ляшко зауважив, що раптові перевірки допоможуть з’ясувати, чи відбуваються насправді медичні огляди, які мають проходити працівники харчоблоків. Або ж це просто формальність.

«Те, що ми побачили з ПЛР-тестами, з підробкою COVID-сертифікатів дає підстави думати, що і з медичними оглядами в нас не все в порядку. Ми дали можливість працювати шляхом впровадження дерегуляційних змін, але нам потрібна якість. І сьогодні ті, хто буде порушувати, хто виписуватиме довідки, не проводячи відповідних досліджень або медичних оглядів, будуть піддаватися і відповідним покаранням. Такого не може бути в системі охорони здоров'я», — зазначив міністр.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача