UA Рус

Розпочала діяльність консультаційна лінія з питань безпеки дітей в інтернеті

21 вересня 2020 721 Друк
Розпочала діяльність консультаційна лінія з питань безпеки дітей в інтернеті

З 15 вересня в Україні розпочата діяльність урядової консультаційної лінії з питань безпеки дітей в інтернеті, про що стало відомо з Урядового порталу.

Сьогодні інтернет є одним із головних інструментів взаємодії зі світом, яким користуються не лише дорослі, а й діти. На його сторінках можна знайти будь-яку інформацію з метою саморозвитку, самовдосконалення, навчання, пошуку нових знайомств, спілкування з різними людьми. Інтернет дозволяє бути в курсі всіх події    в світі, мати можливість за ними стежити.

Однак, крім користі, деякі мережі можуть становити справжню загрозу, з якою не під силу буде впоратися дитині.

Однією з проблем сучасності є запобігання насильству над дітьми в різних його проявах, в тому числі в мережі інтернет. Дитина, яка зазнала сексуального насильства онлайн, отримала психологічну травму, сильнішу, ніж від фізичного насильства, оскільки фото- та відеоматеріали залишаються на сторінках інтернету та можуть транслюватися в будь-якому куточку світу, навіть коди дитину вдалося врятувати.

Для підвищення рівня обізнаності дітей та батьків щодо попередження, недопущення ситуацій та реагування в разі виникнення ризиків, з якими дитина може зіткнутися в Інтернеті, створена урядова консультаційна лінія, скористатися послугами якої можна за номером 1545 та обравши 3.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача