UA Рус

Роз’яснення від МОН та Мінцифри щодо придбання ноутбуків коштом субвенції

11 червня 2021 559 Друк
Роз’яснення від МОН та Мінцифри щодо придбання ноутбуків коштом субвенції

З метою забезпечення технічних можливостей педагогів в умовах карантинних обмежень для належної організації навчального процесу передбачена державна субвенція на боротьбу з наслідками COVID-19 під час навчання, яка буде використана на закупівлю ноутбуків для закладів загальної середньої освіти.

Як розподілятиметься між школами цифрове обладнання? Які особливості співфінансування та надання ноутбуків у користування педагогам в разі заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами? Міністерство освіти і науки та Міністерство цифрової трансформації надають роз’яснення щодо придбання ноутбуків за рахунок субвенції.

Відповідно до Порядку та умов надання субвенції, придбане цифрове обладнання буде закріплено за навчальними кабінетами відповідних шкіл. Його використання дозволено виключно для організації освітнього процесу в закладі освіти.

Якщо відвідування шкіл її здобувачами буде заборонено, відповідно до наказу керівника закладу ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися в користування вчителям з метою належної організації освітнього процесу.

До складу педагогічних працівників входять вчителі предмети мовно-літературної, математичної, природничої, соціальної і здоров’язбережувальної, громадянської та історичної, інформатичної освітніх галузей. Також до цієї групи входять директори закладів освіти та їхні заступники, педагоги-організатори, соціальні педагоги, практичні психологи тощо, які викладають навчальні предмети згаданих освітніх галузей.

Водночас вчителі початкових класів враховуються до відповідної кількості педагогів, проте з метою ефективного використання коштів і уникнення подвійного фінансування необхідно врахувати кількість персональних комп’ютерів, що заплановані до придбання у 2021 році за рахунок субвенції на розвиток Нової української школи.

Держадміністрації розподілятимуть ноутбуки між школами, в яких наявна кількість персональних комп’ютерів є меншою, ніж кількість педагогічних працівників в наступній черговості:

  1. школи з кількістю учнів не менш як 250 осіб та опорні заклади з кількістю учнів (без урахування їхньої кількості у філіях) не менш як 200 осіб;
  2. школи з кількістю учнів не менш як 100 осіб;
  3. інші заклади загальної середньої освіти.

Підпишіться на email розсилку!

Використання субвенції на придбання ноутбуків здійснюється на засадах співфінансування:

  • для обласних бюджетів, бюджету м. Києва та бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 р. становила понад 40 000 осіб: не більш як 70% – за рахунок субвенції та не менш як 30% – коштом місцевих бюджетів;
  • для бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 р. становила менш як 40 000 осіб, селищних територіальних громад, сільських територіальних громад: не більш як 90% – за рахунок субвенції та не менш як 10% – коштом місцевих бюджетів;
  • для закладів, розташованих у селах (селищах), що мають статус гірських населених пунктів, та населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення: не більш як 95% – за рахунок субвенції та не менш як 5% – коштом місцевих бюджетів.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача