UA Рус

Проводиться опитування на тему: "Що має зробити держава для підтримки освіти під час пандемії?"

25 листопада 2020 437 Друк
Проводиться опитування на тему: Що має зробити держава для підтримки освіти під час пандемії?

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов звертається до небайдужих громадян з пропозицією висловити свою думку щодо того, які кроки має зробити держава для підтримки освіти під час пандемії? 

Пан Горбачов пише:

"ЩО МАЄ ЗРОБИТИ ДЕРЖАВА ДЛЯ ПІДТРИМКИ ОСВІТИ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ

Щодня розглядаючи десятки звернень батьків та педагогів, спілкуючись з ними, ми бачимо, що освіта потерпає від чималої кількості проблем, які потрібно терміново вирішувати, щоб забезпечити право маленьких і дорослих українців на безпечну та якісну освіту в нинішніх складних умовах пандемії.

Про це я говорив днями, відповідаючи на запитання журналістів “Сніданку 1+1”

https://www.youtube.com/watch?v=hSXNx2h-TtU

На моє глибоке переконання, освіта фактично залишилася без державної підтримки, оскільки не отримала жодної копійки з “ковідного фонду”, окрім 52 млн грн як компенсацію за скасування пробного ЗНО у червні цього року. На всі інші потреби освіти з цього фонду, який був створений саме для подолання негативних наслідків пандемії, освіта не отримала нічого.

Але ігнорування потреб освіти у фінансуванні - не єдина наша проблема. Нові умови навчання здобувачів освіти та роботи освітян у всіх ланках освіти створили масу правових та організаційних проблемних ситуацій, які принципово неможливо вирішити в рамках чинної нормативної бази. Тобто - потрібно ухвалювати багато рішень для організації роботи в цих умовах.

Саме тому я публічно звернувся до пана прем’єра з пропозицією зустрітися з освітянами, які здатні запропонувати конструктивні механізми розв'язання болючих проблем. Переконаний, що такі можливості є.

Важливо, щоб це була не зрежисована зустріч, де беруть участь лише дбайливо відібрані особи, які будуть говорити високопосадовцям лише приємні речі. У цій зустрічі мають брати участь практики освіти, ті, хто зараз (вибачте за військову термінологію) перебувають на передньому краї: насамперед, директори шкіл, освітні управлінці, представники батьків.

Щоб визначити порядок денний такої можливої зустрічі, пропоную зараз висловитися всім, кому болить стан справ в освіті, спільно запропонувати конкретні дії держави для підтримки освіти.

За цим посиланням - https://forms.gle/L2EfzCTN3Tc8tTJQ8

Google-форма, де кожен може висловитися з двох ключових питань:

- Які проблеми є в організації безпечної та якісної освіти в умовах пандемії?

- Що має зробити держава для вирішення цих проблем?

Величезне прохання: висловлюватися стисло, по суті, пропонувати конкретні дії центральних органів державної влади, які допоможуть освіті.

Там же попросимо, якщо є Ваше бажання, коротко представитися та надати контактну інформацію, щоб можна було підтримувати зв’язок.

Пропозиції ми збиратимемо два дні: до 10:00 п’ятниці, 27 листопада.

У п’ятницю ваші відповіді узагальнимо, оприлюднимо та надішлемо до Кабінету Міністрів".

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача