UA Рус

Профтехи матимуть доступ до обладнання енерго-інноваційних хабів

Профтехи матимуть доступ до обладнання енерго-інноваційних хабів

27 жовтня в режимі онлайн відбулося обговорення результатів І етапу міжнародного проекту з енергоефективності. Учні та педагоги закладів професійної освіти отримають доступ до матеріалів та обладнання енерго-інноваційних хабів з метою підвищення кваліфікації та проведення освітніх заходів.

Як повідомляють в Міністерстві освіти і науки, енергоефективність для України є новою сферою, але наразі існує низька навчально-практичних центрів, де готують фахівців з енергозбереження.

Заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук висловив вдячність європейським партнерам, які діляться знаннями у сфері термомодернізації, та зауважив, що оновлення навчальних програм буде створювати умови для підвищення якості підготовки спеціалістів з енергоефективності.

Наразі демонстраційне та лабораторне обладнання хабів доступне до використання школами, профтехами та закладами вищої освіти. Це стане платформою для побудови взаємовідносин між закладами та приватним сектором.

Енерго-інноваційні  хаби створені на базі Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (м. Дніпро), Харківського національного університету міського господарства ім. О. Бекетова та Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Наразі відбулася презентація навчальних програм за напрямками: утеплення фасадів, пласких покрівель, термоізоляція труб та монтаж вікон. З напрацьованими матеріалами, посібниками та програмами можна ознайомитись за посиланням.

Наступним етапом проекту передбачено створення освітніх курсів для викладачів з метою підвищення їхньої кваліфікації за обраним напрямком, кращого розуміння сучасних підходів до енергоефективності та термомодернізації. Також будуть створені короткострокові навчальні курси для кваліфікованих фахівців, що працюють та мають намір підвищити свою кваліфікацію за напрямком енергоефективності.

 

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача