UA Рус

Професійний розвиток вчителів англійської мови

26 жовтня 2020 1469 Друк
Професійний розвиток вчителів англійської мови

Міністерство освіти і науки України разом З Британською Радою в Україні продовжує підготовку педагогів щодо Концепції «Нова українська школа». Наступний етап присвячений професійному розвитку вчителів англійської мови закладів загальної середньої освіти.

Зі слів т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета стало відомо, що впродовж  шести місяців понад 3 000 вчителів англійської мови пройдуть підготовку за оновленою моделлю, яка була запропонована Британською Радою в Україні. Двісті спеціалістів, які успішно провели навчання вчителів початкової школи у 2018-2019 рр., тепер будуть навчати педагогів 5-9 класів в онлайн-форматі, використовуючи сучасні інформаційні технології.

Відповідно до нової моделі навчання, передбачено теоретичний та практичний курс. Перша частина під назвою «Навчання англійської мови у новому контексті: базова середня освіта» буде проходити в дистанційному форматі. Вона буде складатися з 5 модулів. Під час курсу учасників ознайомлять з ключовими вміннями ХХІ століття, головними аспектами, що дозволять більше розуміти дітей, їхні потреби та навчальні уподобання, продемонструють дієві методики для планування та проведення уроків з метою досягнення кращих результатів навчання, навчать правильно оцінювати вміння школярів.

Практичний курс присвячений опануванню ресурсів платформи Online Tеacher Community, участі у форумах, дискусіях, семінарах-практикумах та застосуванню набутих знань та навичок у класі. Кожен учасник матиме власне портфоліо на онлайн-платформі.

Кожного місяця впродовж періоду з листопада 2020 р. до березня 2021 р. на платформі Online Teacher Community тренери будуть проводити для вчителів семінари-практикуми. Застосування саме такого формату дозволить отримати зворотний зв’язок, обмінюватися досвідом та моделювати різні ситуації. Під час семінарів вчителі зможуть опанувати комунікативні методи, застосовувати набуті знання та вміння у власній педагогічній діяльності.

Під час курсу педагоги навчаться користуватися електронними ресурсами, які зібрані на освітній платформі NUS-English.com.ua. Для вчителів англійської мови базової школи там запропоновані матеріали за напрямами: «Розуміння учнів», «Мотивація учнів», «Планування уроків у новому контексті», «Управління процесом учіння», «Дистанційне навчання», «Ключові уміння 21-го століття», «Оцінювання для учіння».

Після закінчення навчання всім учасникам будуть вручені сертифікати Міністерства освіти і науки України та Британської Ради.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача