UA Рус

Проблема невідвідування школи: як реагувати батькам та виправити ситуацію

Проблема невідвідування школи: як реагувати батькам та виправити ситуацію

Якщо у дитини відсутня мотивація до навчання, що підкріплюється прогулюванням уроків, батьки мають негайно відреагувати та знайти причину такої поведінки. Як це зробити радить психологиня когнітивно-поведінкова психотерапевтка Юлія Федоркова на «Суспільному».

Психологиня пояснює, що проблема прогулів може бути пов’язана з внутрішнім дискомфортом, що виникає у шкільному колективі, іноді причиною може бути банальне небажання вчитись, що стає причиною неправильного сприйняття дитиною процесу навчання, власної відповідальності і причинно-наслідкових зв’язків.

Якщо батьки помітили зміни у поведінці дитини, варто зрозуміти причину. Якщо дитина відмовляється відвідувати школу через внутрішню атмосферу в закладі освіти, варто скласти план дій, як вийти із ситуації, що склалася.

Якщо дитина банально не хоче навчатись, то проблема набагато глибша.

Підпишіться на email розсилку!

«Ще до шкільного віку треба закласти поняття того, що в житті є не тільки слова “хочу - не хочу”, а й “треба”. Що результати - це завжди наслідки прикладених зусиль. І за кожен свій вчинок людина несе відповідальність. Такі знання є основою для нормального життя. Це база, яку можуть і повинні закласти тільки батьки», - пояснює психологиня.

Вона наголошує, що в сім’ї важливим є батьківський контроль та авторитет батьків, оскільки поведінка та дії дитина є результатом взаємовідносин в родині та власного прикладу дорослих. Тому велика відповідальність на майбутнє становлення дитини залежить саме від батьків та тих якостей, що вони закладають в процесі розвитку та дорослішання дитини.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача