UA Рус

Президент України про ноутбуки для вчителів, стипендії для учнів та досягнення у галузі науки

01 грудня 2021 486 Друк
Президент України про ноутбуки для вчителів, стипендії для учнів та досягнення у галузі науки

Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді, що відбулося 1 грудня 2021 року, підняв питання розвитку освіти і науки, зокрема технічне забезпечення вчителів, преміювання педагогів та учнів, створення Президентського університету.

Володимир Зеленський наголосив, що до 2023 року всі вчителі будуть забезпечені новими ноутбуками. Техніка закріплюватиметься за навчальним кабінетами відповідних шкіл та буде використовуватися лише для організації навчального процесу. На придбання ноутбуків з Держбюджету виділили 980 тисяч гривень.

Підпишіться на email розсилку!
Президент зауважив, що Україна – це розумна країна, і держава повинна підтримувати талановитих школярів. Так, кожен випускник з найвищим балом ЗНО отримуватиме щомісячну стипендію в розмірі 10 тисяч гривень. Переможці міжнародних учнівських олімпіад з математики, інформатики, фізики, хімії отримуватимуть президентські премії в 100 тисяч гривень. Також премії передбачено й для вчителів, які підготували чемпіонів.

Володимир Зеленський наголосив, що в поточному році студентам підвищили стипендії до прожиткового мінімуму. В той самий час, він зазначив, що кількість стипендіатів ніхто зменшувати не буде.

Вже з наступного року розпочнеться будівництво Президентського університету – вищого навчального закладу майбутнього, пріоритетними спеціальностями якого стануть:

  • кібербезпека,
  • штучний інтелект,
  • нанотехнології,
  • аерокосмічні технології,
  • енергетичні технології,
  • біотехнології.

Важливим звершенням у сфері науки Володимир Зеленський назвав створення Національного фонду досліджень, який розпочав свою діяльність у 2019 році. За два роки існування фонду профінансовано 222 наукових проєкти на загальну суму біля одного 1 млрд гривень. Також він додав, що вперше за багато років в Україні відновлюють науковий флот. В поточному році з’явилося два кораблі: судно «Борис Александров» та криголом «Неосфера».

​​​​​​​

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача