UA Рус

Презентація кампанії щодо створення органу управління освітою в громаді

04 грудня 2020 566 Друк
Презентація кампанії щодо створення органу управління освітою в громаді

Міністерство освіти і науки України у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій України, проєктом DECIDE та Всеукраїнською асоціацією ОТГ презентувало кампанію «Освіта у нових громадах від А до Я», що відбулося під час проведення онлайн-сесії 3 грудня 2020 року.

Кампанія «Освіта у нових громадах від А до Я» створена для голів та управлінців освіти новоутворених і реорганізованих громад з метою надання допомоги у створенні ефективної системи управління освітою на місцях. У межах проекту планується розробити шість практичних порадників з управління, розвитку і комунікації, відеоінструкції, інфографіки та чек-листи, провести близько 30 вебінарів і консультативних сесій, зібрати найкращі практики для громад щодо розвитку ефективної системи управління освітою. 

За словами заступниці Міністра освіти і науки Любомири Мандзій, у новостворених громадах тільки розпочався процес створення органу управління освітою, а вже найближчим часом необхідно буде вибудовувати стратегію розвитку освіти, планувати бюджети. Завдяки кампанії «Освіта у нових громадах від А до Я» управлінці зможуть легко та швидко вирішити дані питання.

Відповідний порадник для голів та управлінців освітою територіальних громад із шаблонами типових документів стосовно того, як створити орган управління освітою у громаді можна переглянути за посиланням.

Для створення органу управління освітою у громаді необхідно:

  1. Внести зміни до чинної структури апарату ради та її виконавчих органів.
  2. Створити орган управління освітою і затвердити його положення.
  3. Призначити керівника і врегулювати трудові відносини з іншими працівниками.
  4. Провести державну реєстрацію органу управління освітою як юридичної особи і взяти його на облік у ДПС як платника податків.
  5. Подати картки підписів до Управління державної казначейської служби України, зареєструватися в єдиному реєстрі розпорядників бюджетних коштів.
  6. Затвердити посадові інструкції.
  7. Укласти та зареєструвати колективний договір.

Як висловилась директорка Швейцарського бюро розвитку і співробітництва в Україні Ніколь Рудер, Швейцарія є надійним українським партнером щодо створення та розвитку кращої системи освіти на місцях задля забезпечення дітям у кожній громаді рівного доступу до якісної освіти.

 «Від злагодженої діяльності органів управління освітою, ефективного використання ресурсів, активної співпраці з громадськістю залежатиме розвиток освіти у громаді. Для підтримки освітніх управлінців ми будемо публікувати нові порадники, інструкції та проводити експертні вебінари і консультації з грудня 2020 до травня 2021 року», – зазначила голова ГО ДОККУ, директорка проєкту DECIDE Наталія Протасова.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача