UA Рус

Представники Ради молодих вчених при МОН взяли участь у конференції Eurodoc

Представники Ради молодих вчених при МОН взяли участь у конференції Eurodoc

Делегація Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України взяла участь у престижній науковій конференції Eurodoc (Євродок). Разом з іноземними колегами вони обговорили розвиток кар'єри молодих дослідників та ролі, які вони можуть відігравати в розробці інновацій та підприємництві.

Тема конференції: “Зайнятість докторів філософії: валоризуйте свої навички та досягайте повного потенціалу!”. Захід об'єднав спільноту молодих дослідників, щоб мотивувати їх сприяти сталому розвитку інновацій. Також він був спрямований на підтримку зусиль університетів щодо кар'єрного розвитку та підготовки докторантів і створення платформи, яка налагодить міжуніверситетське та міжгалузеве співробітництво.

У межах конференції українські учасники долучилися до нової ініціативи Eurodoc “Open Science Ambassadors”. Наразі ведеться програма підготовки спеціального курсу із засад Open Science, яка не обмежується відкритим доступом до наукових публікацій. Це поняття є ширшим і стосується питань відкритості публікації, рецензування, популяризації наукових досліджень, менеджменту отриманих даних тощо.

Загалом же участь наших вчених у конференції Eurodoc є важливою складовою для реформування української науки та освіти, інтеграції України в європейський дослідницький простір.

За результатами таємного голосування Пленарних зборів Європейської ради аспірантів і молодих учених було обрано новий склад правління Євродок на 2019-2020 роки. Новим президентом Євродоку стала Ева Гнаткова (Чехія), віце-президентом – Ауреа Шопіньон (Франція), скарбником – Шармін Ахмед (Швеція), секретарем – Матіяс Шрьоен (Бельгія), членами Правління обрано представників Іспанії, Італії та Польщі.

Довідково.

Україна є членом Європейської ради аспірантів і молодих учених Євродок з 2014 року. Ця неурядова організація зі штаб-квартирою у Брюселі, об’єднує національні організації аспірантів та молодих учених з 26 країн Європи. Разом вони репрезентують інтереси молодих учених на європейській арені (28 членів, 4 спостерігача).

Представники Ради молодих учених при МОН вже четвертий рік поспіль обираються до складу адміністрації Євродок: заступник голови Ради молодих учених при МОН Ірина Дегтярьова утретє увійшла до складу Ради консультантів Євродок (Advisory Board) та обрана координатором робочої групи з питань дослідницької доброчесності, Олександр Березко - утретє обраний веб-майстром Євродок.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача