UA Рус

Позитивні та негативні сторони дистанційного навчання

19 січня 2021 3823 Друк
Позитивні та негативні сторони дистанційного навчання

Несприятлива епідемічна ситуація, що сталася в країні через виникнення та розповсюдження короновірусної інфекції, спричинила певні зміни в процесі навчання, яке з очної форми перейшло до дистанційного формату. Такі зміни змусили всій учасників освітнього процесу оволодіти новими вміннями і навичками, які необхідно постійно розвивати та вдосконалювати. Відповідно думки щодо дистанційного навчання розділилися. Одні вбачають безліч переваг такого формату, інші негативно відносяться до змін.

Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Олена Фіданян на власній сторінці у фейсбук розмірковувала щодо позитивних та негативних моментів дистанційного формату навчання.

Вона зауважила, що в результатах опитування керівників закладів загальної середньої освіти щодо досвіду дистанційно-змішанного навчання, викладених на 49 сторінках, спостерігається переважна більшість негативних моментів. Лише один розділ присвячений позитивним змінам, які відбулися в наслідок переходу на онлайн-режим. Він займає дві сторінки з інфографікою.

Підпишіться на email розсилку!

Серед позитивних змін учасники опитування відзначають зростання рівня освітян щодо опанування сучасними цифровими технологіями. Сьогодні вчителі активно використовують досвід, здобутий навесні 2020 року.  

«При цьому керівники шкіл відмітили, що зросла впевненість педагогів у своїх можливостях щодо використання сучасних гаджетів. Зросла цінність очного навчання, але є учні, які саме завдяки дистанційному навчанню розкрили себе, підвищили рівень успішності», зауважує Олена Фіданян.

Результати опитування свідчать про те, що 36% школярів стали більше читати, 15% учнів більше уваги стали приділяти самоосвіті, 70% дітей та батьків зазначили, що стали більше часу спілкуватися між собою, а 72% учнів раділи, що під час карантину з ними були поруч батьки.

Не зважаючи на складність та необхідність пристосовуватись до нових незвичних умов, дистанційний формат навчання має свої переваги, і головною з них стало зростання цінності очного спілкування та злагодженої роботи в команді.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача