UA Рус

Портал Дія.Цифрова освіта запустив курси з підтримки психологічного здоров’я

02 серпня 2022 972 Друк
Портал Дія.Цифрова освіта запустив курси з підтримки психологічного здоров’я

На порталі Дія.Цифрова освіта стартували курси з підтримки психологічного здоров’я. Курси створено Міністерством цифрової трансформації України в межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Мета цих освітніх серіалів – підтримати українців, що потерпають від війни, перебувають у стані постійного стресу, напруги, а іноді – відчаю, навчити підтримувати себе і своїх близьких у надскладні часи", - йдеться у повідомленні.

Курс «Психологічна підтримка себе та близьких для цивільних» має формат освітнього серіалу, що складається з 14 серій тривалістю 4–8 хвилин кожна. Прослухавши курс, можна дізнатися про те, як зняти стрес та напругу в тілі, допомогти дітям в екстремальних ситуаціях та дітям, що пережили жахи війни, пережити горе, впоратися з постійною тривогою, підтримати близьких, проводити арттерапію для дорослих та дітей тощо.

Щоби пройти курс, потрібно прослухати вступ і відповісти на запитання тесту. Після цього відкриється доступ до наступного відео.

Курс «Робота з емоційним вигоранням» – це 15 серій тривалістю 5-11 хвилин. Він містить інформацію про те, як: не стати жертвою, рятуючи інших, повернути контакт із тілом, якщо ви втомилися., наповнити себе ресурсами для нового дня, допомогти собі, якщо перед очима страшні зображення війни, впоратися з почуттям провини та психологічною втомою тощо, подбати про здоров’я своє та близьких.

Над створенням Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки працює МОЗ України разом із партнерами за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача