UA Рус

Поради батькам щодо пошуку репетитора для дитини

Поради батькам щодо пошуку репетитора для дитини

Знайти хорошого педагога для додаткового індивідуального навчання з дитиною досить складне та клопітке завдання. Вартість послуг досвідчених вчителів достатньо висока. Більш прийнятні розцінки пропонують молоді педагоги з невеликим досвідом роботи або навіть студенти. Окрім професійних якостей велике значення мають персональні особливості педагога. При виборі хорошого репетитора допоможуть декілька дієвих порад.

При підборі репетитора в першу чергу слід чітко визначити мету занять та кінцевий результат, що залежить від віку дитини. Ціль майбутнього навчання має бути не абстрактною, наприклад, «підвищити рівень успішності», «підтягнути оцінки з предмету». Її слід конкретизувати: вивчити абетку, засвоїти ментальну арифметику (довкілля), каліграфію та грамотність з української мови (початкова школа), напрацювання навичок для складання ДПА, ЗНО з конкретного предмета (середня і старша школа). Педагог повинен підібрати відповідну навчальну програму з визначенням інтенсивності та тривалості уроків для досягнення кращого результату.

Обираючи репетитора, слід орієнтуватись як на професійні, так і особисті якості. Він повинен мати вищу освіту, певну кваліфікацію, досвід, педагогічні досягнення та напрацювання. Неодмінно слід поцікавитись практичним досвідом, поточним та попереднім місцем роботи. Якщо педагог займається приватною практикою, можна пошукати контакти колишніх учнів та дізнатися відгуки батьків.

Підпишіться на email розсилку!

Стосовно особистих якостей необхідно орієнтуватись на вподобання дитини, оскільки вона буде працювати з педагогом, з яким має бути зручно та комфортно. Тут слід звертати увагу на риси характеру, темперамент вчителя, його вміння знаходити спільну мову з дітьми певної вікової групи, здатність зацікавити дитину.

Гарний вчитель повинен прищеплювати інтерес до предмета, розкриваючи його особливості з захопливого боку. Він зобов’язаний знаходити індивідуальний підхід до кожної дитини, в основі якого будуть лежати довірливі відносини, що сприятимуть підвищенню працездатності та успішності учня.

Батькам краще бути присутніми на першому занятті, спостерігаючи за взаємовідносинами викладача і дитини збоку. Після кожного уроку слід цікавитись, як пройшло заняття, що сподобалося, а що ні, чи бажає дитина продовжувати навчання.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача