UA Рус

Попри війну, всі українські учні, з 1 до 11 класу, атестовані - Шкарлет

06 жовтня 2022 544 Друк
Попри війну, всі українські учні, з 1 до 11 класу, атестовані - Шкарлет
В Україні не залишилось жодної дитини, яка не атестована чи не табельована з 1 до 11 класу. В цьому є перемога освітянського фронту.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу за результатами зустрічі з колегами-міністрами країн ЄС повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет,

Підпишіться на email розсилку!

«У нас жодної дитини не залишилось, яка не атестована чи не табельована з 1 до 11 класу і це є основна перемога освітянського фронту», - зазначив Шкарлет.

За словами міністра, більше 360 тисяч українських дітей отримали свідоцтво про закінчення 9 класу, 224 тисячі випускників отримали атестат про закінчення повної середньої освіти. І це пори те, що на початку березня більше 670 тисяч дітей перебували за межами України.

Шкарлет висловив переконання, що українська освітня система спроможна інтегруватись в європейську, особливо після набуття статусу країни-кандидата у члени ЄС. Саме це питання сьогодні обговорювали під час зустрічі делегацій міністрів освіти країн ЄС, де перебуває найбільша кількість українських дітей, а це Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Чехії.

«Ми обговорювали важливі питання щодо інтеграції наших дітей в систему освіти європейських країн, щодо можливості зарахування набутих знань, навичок, оцінок і взаємовизнання в системах освіти країн ЄС та України, щодо можливості соціалізації наших дітей, можливості залучення українських викладачів, які перебувають поза межами України і знаходяться в країнах ЄС. Ми дійшли конструктивного діалогу», - запевнив Шкарлет.

Він зауважив, що нині найбільше біженців, а це близько 1,4 млн вимушених переселенців, прийняла Польща. Відтак, там найбільше навчається українських дітей.

«Освітнє законодавство країн ЄС трішки вирізняється один від одного і в цьому є проблема синхронізації набуття одночасно освіти за стандартами країн, де перебуває дитина і освітніми стандартами України. У Польщі законодавство передбачає, що дитина може навчатися онлайн в Україні, але при цьому не відвідувати заклади Польщі», - зауважив Шкарлет.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача