UA Рус

PISA: учні з високим рівнем активностей в онлайні показали кращі результати у читанні

03 березня 2021 501 Друк
PISA: учні з високим рівнем активностей в онлайні показали кращі результати у читанні

Фахівці PISA провели дослідження, аби дізнатись, як цифрове середовище впливає на успішність учнів?

За даними дослідників:

  • Близько 60 % українських 15-річних підлітків кілька разів на день спілкуються в онлайн-чатах або шукають інформацію на певну тему в онлайн-середовищі, але водночас кожен третій учень ніколи чи майже ніколи не брав участи в групових онлайн-обговореннях або форумах і не читав електронних листів.

  • Загалом 16 % українських 15-річних підлітків мають низький показник активності в онлайн-середовищі, 45 % – середній і 39 % – високий, причому найменш активні в онлайн-середовищі учні з низьким соціально-економічним статусом.

  • В Україні учні з низьким рівнем активності онлайн показали істотно гірші результати із читання порівняно з тими, хто має високий чи середній рівень активності онлайн, незалежно від соціально-економічного статусу, статі учнів, місця розташування та типу навчального закладу.

  • 68 % українських учнів повідомили, що їх навчали в закладі освіти того, як визначити, чи варто довіряти певній інформації з інтернету. Ще по 66 % учнів вказали, що їх навчали розуміти наслідки розміщення інформації, що буде доступна всім, у соціальних мережах, та пояснювали, як використовувати ключові слова в пошуковиках.

  • Більше 50 % українських учнів указали в анкетах, що їх навчали в закладі освіти окремих елементів цифрової грамотності, водночас такі учні мають нижчі результати із читання, ніж ті, кого в закладі освіти якимось спеціальним чином не навчали цифрової грамотності.

Ознайомитись із дослідженням можна за посиланням.

Підпишіться на email розсилку!

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача