UA Рус

Підсумки подання заявок на Антарктичну експедицію

10 листопада 2019 407 Друк
Підсумки подання заявок на Антарктичну експедицію

На місця науковців у 25-у Українську антарктичну експедицію (УАЕ) на 2020-2021 роки подалося удвічі більше кандидатів, ніж торік у 24-у експедицію. Про це повідомив директор Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий, коментуючи підсумки прийому документів у 25-у УАЕ.

Так, цього року є 36 претендентів на 7 місць науковців у експедиції, тоді як минулого року надійшли заявки від 17 кандидатів.

«Це означає, що “туристична” хвиля – ті, хто просто хоче поїхати в одне з найвіддаленіших і найсуворіших місць планети, – дещо спала. Натомість науковці відкривають для себе можливість проведення в Антарктиді унікальних наукових досліджень. І це справді важливо, адже в Антарктиді Україна робить науку світового рівня", – зазначив Євген Дикий.

Загалом на конкурс із відбору полярників для 25-ї УАЕ подалися 88 кандидатів: 66 чоловіків та 22 жінки. В середньому це більш як 7 претендентів на 1 місце, адже в загін зимівників набирають 12 фахівців: 7 науковців, дизеліста-електрика, системного механіка, системного адміністратора зв'язку, лікаря та кухаря.

Найбільше охочих проводити біологічні дослідження (15 кандидатів), далі – кухар та лікар (по 13 кандидатів). Цікаво, що найбільше жінок подалися, крім лікаря та кухаря, на геокосмічні дослідження.

Остаточний склад 25-ої УАЕ буде визначено у січні 2020 року. Кандидати мають пройти ще співбесіду, психологічне тестування, медогляд та відповідні тренінги.


Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача