UA Рус

Підписання протоколу щодо освітніх взаємовідносин між Україною та Болгарією

Підписання протоколу щодо освітніх взаємовідносин між Україною та Болгарією

15 липня 2020 року Міністерства освіти і науки України та Болгарії підписали Протокол про співробітництво та обміни учасниками освітнього процесу на наступний чотирирічний період.

Підписання документу відбувалося у форматі відеозв’язку в м. Київ та м. Софія за участі Надзвичайного і Повноважного Посла України у Республіці Болгарія Віталія Москаленка та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Болгарія в Україні Костадіна Коджабашева.

Протоколом передбачаються тісні взаємовідносини між країнами, що стосуються обміну учасниками освітнього процесу, а саме студентами для здобуття вищої освіти за освітніми/освітньо-кваліфікаційними ступенями «бакалавр» або «магістр», викладачами, лекторами та науковцями для підвищення кваліфікації, стажування, проведення науково-дослідної роботи. На підставі документа повинен бути встановлений зв’язок між закладами освіти, сприяння у вивченні української та болгарської мов у ВНЗ обох країн.

Т.в.о. Міністра освіти Сергій Шкарлет переконаний, що підписання Протоколу є гарантією продовження українсько-болгарської співпраці в області освіти на наступні навчальні роки, що дозволить їй надалі розвиватись та поглиблюватись. Документ сприятиме у відкритті нових горизонтів для обох країн через взаємний обмін учасниками освітнього процесу.

Також очільник МОН запевнив, що обидві сторони продовжуватимуть працювати над забезпеченням та покращенням освітніх потреб української національної меншини у Болгарії та болгарської національної меншини в Україні.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача