UA Рус

Пам’ятка для адміністрацій шкіл щодо роботи закладів під час локдауну

13 січня 2021 1924 Друк
Пам’ятка для адміністрацій шкіл щодо роботи закладів під час локдауну

Київський освітній департамент розробив чек лист щодо роботи адміністрації закладів загальної середньої освіти на період посиленого карантину у січні 2021 року, який на своїй сторінці у фейсбук опублікувала очільниця департаменту Олена Фіданян.

Вона зауважила, що у другому семестрі особлива увага буде приділятися випускникам 4, 9 та 11 класів. Навчання у столичних школах розпочалося дистанційно. З урахуванням досвіду попереднього року керівникам шкіл були надані рекомендації щодо подальшої організації навчального процесу, які відображають узагальнений досвід освітян усіх районів міста Києва та наведені в інфографіці.

Олена Фіданян звернула увагу на створення Google-календаря, який містить важливу інформацію для вчителів та батьків, що перебувають в умовах карантинних обмежень.

Підпишіться на email розсилку!

Вона зауважила, що під час локдауну учні та вчителі, які не мають необхідного технічного оснащення для дистанційного навчання вдома та проживають в кроковій доступності, можуть використовувати шкільну комп’ютерну техніку для онлайн-навчання.

Для взаємодії та спілкування вчителів та батьків Департамент радить користуватися шкільним електронними скриньками замість цілодобового зв’язку у Viber, що створює платформу сварок.

Щодо тривалості онлайн-уроків, Олена Фіданян роз’яснює, що новим Санітарним регламентом визначений час використання технічних засобів впродовж уроку. Так для учнів 1 класу він складає 10 хвилин, 2-4 – 15 хвилин, 5-7 – 20 хвилин, 8-9 – 25 хвилин, 10-11 (12) на першій годині занять – 30 хвилин, на другій – 20 хвилин. Для здвоєння уроків для школярів 10-11 класів – 25-30 хвилин на першому уроці, і 15-20 хвилин на другому.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача