UA Рус

Освітянин на фронті написав підручник з української мови, який має бути виданий за державні кошти

07 червня 2023 803 Друк
Освітянин на фронті написав підручник з української мови, який має бути виданий за державні кошти

Перебуваючи на фронті в лавах ТрО, вчитель з Вінниці Тарас Ткачук написав підручник з української мови для 6 класу, який отримав 40 тисяч голосів від учителів під час конкурсу, оголошеного ІМЗО щодо відбору підручників для 5-6 класів НУШ. Підручник мають надрукувати державним коштом.

Тарас Ткачук розповів, що працював над підручником у співавторстві з колегою Анастасією Онатій. При цьому вчитель знаходився не в кабінеті, а в окопах і бліндажах. Працював у вільний час, коли було відносно тихо. Завдання Анастасії надсилав  смс-повідомленнями, бо інтернету в окопах не було.

"Ми революції не робили, бо теорію по іншому викладеш. Ми намагалися спростити максимально для дітей і прикрасити. Форзаци  це роботи дітей. 5-класники малювали фразеологізми, носологізми, вухологізми", — наголосив вчитель.

Підпишіться на email розсилку!

 Підручник з української мови був поданий на конкурс, оголошений Інститутом модернізації змісту освіти та отримав 40 тисяч голосів. Цьому передували зустріч і спілкування із педагогами з усієї України. Наразі підручник української мови для 6-го класу отримав гриф Міністерства освіти. Його надрукують накладом у 40 тисяч примірників.

"Держава знайшла цього року гроші і ми на цьому тижні віддаємо його в друкарню. Сподіваємося, що на 1 вересня він потрапить в руки старшокласників”, - повідомив автор.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача