UA Рус

Освітній процес у ЗЗСО поновлено: навчання відбувається в дистанційній чи змішаній формі

16 березня 2022 730 Друк
Освітній процес у ЗЗСО поновлено: навчання відбувається в дистанційній чи змішаній формі

У понеділок, 14 березня 2022 року, на території України поновлено освітній процес у ЗЗСО після вимушених канікул. Залежно від безпекової ситуації в конкретному регіоні, навчання відбувається в дистанційній чи змішаній формі. Для дошкільнят розпочав роботу дитячий онлайн-садок НУМО. Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Усі охочі можуть використовувати платформу «Всеукраїнська школа онлайн», що містить відеоуроки, конспекти, тестові завдання, а також Кабінет вчителя, який допомагає залишатися на зв'язку з учнями. Для зручності розроблено мобільний застосунок, а Youtube-канал МОН містить інформацію, що може стати у пригоді.

Для організації освітнього процесу команда МОН спільно з компанією Google Україна створила Всеукраїнський онлайн-розклад для учнів 1-11 класів.

За аналітичними даними, на YouTube-каналі МОН здійснено більше 240 тис. переглядів за добу. На YouTube-каналі ВШО понад 200 тис. переглядів уроків за останні 48 годин, 30 тис. нових користувачів платформи й більше 220 тис. унікальних відвідувачів сайту за добу. 

До навчання приєднуються й тимчасово внутрішньо переміщені діти, зокрема й ті, що були вимушені виїхати з батьками за кордон. До платформи вже долучилися користувачі з інших країн, зокрема, з 7 до 14 березня навчальні матеріали на платформі переглянули користувачі з Польщі (2835), Німеччини (951), Чехії (459), Нідерландів (296), Італії (212) і Молдови (200).

Також стартувала програма «Навчання без меж», а добова статистика переглядів телеканалу «ПЛЮСПЛЮС» зросла на 40%. 

До проєкту долучаються й інші платформи. VoliaTV надає безкоштовний доступ до шкільного онлайн-навчання для всіх абонентів. Для перегляду необхідно перейти на вкладку «Онлайн-уроки» на головній сторінці кінотеатру.

Нагадаємо, ЮНІСЕФ і МОН запустили дитячий онлайн-садок НУМО.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача