UA Рус

Освітні цитати від Далай-лами

27 жовтня 2020 580 Друк
Освітні цитати від Далай-лами

У жовтні 2020 року духовний лідер світового масштабу, відомий філософ та миротворець Далай-лама XIV поспілкувався з українцями про освіту та сучасне виховання дітей в родинах та школах.

Під час зустрічі Далай-лама озвучив чотири вадливі освітні цитати.

«Визнавайте, якщо ви чогось не знаєте». На його думку всі люди є однаковими, не зважаючи на мову, культуру, звички, і всі без виключення бажають щасливого життя, що значить мати спокій розуму.  Він зізнався, що коли його про щось запитують, чого він не знає, то чітко про це каже. Далай-лама наголосив, що коли люди сперечаються між собою, вони навчаються, оскільки самоосвіта потребує дебатів.

На запитання ексміністерки освіти і науки Лілії Гриневич, яким має бути сучасний вчитель, Далай-лама відповів, що педагог повинен показувати дітям шлях у майбутнє. Він зазначив, що сучасна освіти більше сконцентрована на матеріальних цінностях, але слід навчати знанням внутрішнього світу, приділяючи особливу увагу внутрішньому спокою. Для цього учні повинні вивчати свій розум та психологію, а індійські знання щодо вміння контролювати свій страх та гнів мають стати академічним предметом.

На думку філософа, особлива увага повинна приділятися психології. Людям слід зазирнути у глибину, зрозуміти свій внутрішній світ, що буде сприяти опануванню базових людських цінностей.

Наприкінці зустрічі Далай-лама наголосив, що щастя та добробут кожної людини залежить від суспільства, що є біологічним чинником. Людині від народження притаманно відчуття турботи про інших, прагнення до безкорисних дій на благо ближнього.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача