UA Рус

Ось і завершилася пригода під назвою сертифікація - Галина Сищук

Ось і завершилася пригода під назвою сертифікація - Галина Сищук

Мені дуже хотілося вірити, що процес сертифікації буде позбавлений залежності від суб'єктивної думки, залежатиме від наповнення, а не від обкладинки. Але ніт. Це теж має бути вистава у декількох діях. І примами мають бути далеко не вчителі.

Я не отримала сертифікату. Розумію, що відверто не сподобалася експертам. Точніше, одній з них. Та не вірила до останнього дня, що рішення буде прийматися тільки за їх висновками.

Отже про те, як це було.

Шановні панни у день експертного оцінювання пройшлися по кабінетам перших класів (у мене ще на той час був 4-й), спитали, за який рахунок у школі встановлено вікна, закуплено парти. Також їх цікавило, як так санстанція дозволяє у кабінеті тримати кулер з водою... І постійно додавали, що у них не так. Деякі школи навіть не навчалися декілька тижнів, бо вікна міняли за бюджетні кошти.

Щодо мене, питання такого плану (мовою оригіналу, бо пані не розмовляла українською):

-Вы почему сами ведёте физкультуру, это такая жажда денег?

-Как это вы, имея двоих детей, уже успели получить высшую категорию и педагогическое звание? Я бы не аттестовала!

- Что это вообще такое было? (це про урок за змішаною моделлю навчання «ротація за станціями») -Зараз я усе вам покажу (привстаю, щоб взяти матеріали) -Сядьте! Не нужно нам ничего показывать!

А між ділом і роботою проскакувало:

-Вы знаете, в котором часу я сегодня приехала? В 4 утра...

- А вы знаете, куда нас поселили?...

Поспіхом виставлені бали, без роз'яснень, та відверта неповага.

Ситуацію, нібито, мало врятувати портфоліо. Та от я точно знаю, що дивилася його тільки ця ж експертка. Знаю, бо помилково анкету самооцінювання виставила з обмеженим доступом і мала його підтверджувати. Так ось запит був тільки один. Ще влітку.

Не стала комісія витрачати часу на якусь вчительку із жагою до грошей.

Колеги пишуть, що дітей опитували і батьків... У мене навіть аналізу уроку не хотіли чути, затикали. Цікавило, у якому році була підписана програма з основ здоров'я, за якою я тоді працювала...

Отже, шановна Дмитренко Л. О., сердечно запрошую Вас навчити мене, як воно має бути. Бо моїми знаннями, ентузіазмом, ідеями, використанням інтерактивних методів навчання не перекрити жагу до грошей, яку Ви мені діагностували.

І так, я не зустрічала нікого з потяга, не годувала, і адміністрація не приділяла ніякої особливої уваги експерткам (просто звернула на це увагу, коли читала інтерв'ю колег з інших міст).

Умовами сертифікації було зазначено, що ті, хто її не пройшли, отримають рекомендації щодо вдосконалення педагогічної майстерності. Буду дуже вдячна, якщо знайдете час пояснити, коли їх чекати і де шукати. І цікаво, хто їх надаватиме.

Вітаю всіх колег, що пройшли сертифікацію! Ви супер!


Галина Сищук

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача