UA Рус

Оновлені умови роботи дитячих закладів відпочинку та оздоровлення

10 червня 2021 266 Друк
Оновлені умови роботи дитячих закладів відпочинку та оздоровлення

У зв’язку зі складною епідемічною ситуацією в країні, спричиненою появою та розповсюдженням короновірусної інфекції, минулого року дитячі заклади відпочинку та оздоровлення були зачинені. Цього року рішення щодо їхньої роботи ухвалює органи місцевого самоврядування кожного регіону.

З метою забезпечення безпечних умов перебування дітей в дитячих таборах Головним санітарним лікарем України Ігорем Кузіним ухвалена постанова про затвердження протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби.  

Відповідно до постанови транспортування дітей до закладу здійснюється організованими групами, автомобільним чи залізничним транспортом із забезпечення можливості дотримання відстані між учасниками перевезення та водієм і членами екіпажу не менше 1 метра або наявність фізичних бар’єрів.

Прийом дітей до закладу відпочинку та оздоровлення відбувається за наявності форми 079/о, в якій зазначено наявність довідки про відсутність контакту з інфекційними хворими, виданої не пізніше, ніж за 3 дні до заїзду. Діти, які не пройшли медичний догляд, не будуть  допущені до табору.

В дитячих закладах відпочинку та оздоровлення повинен здійснюватися постійній температурний скринінг. В разі виявлення у дитини підвищеної температури, її слід негайно ізолювати до моменту вирішення питання повернення її до місця проживання, або її госпіталізації за наявності підстав, а

Батькам забороняється відвідувати дітей в таборі. Водночас вони мають право перебувати на території закладу лише з метою захисту прав дитини та реалізації ними права, що передбачено чинним законодавством.

Підпишіться на email розсилку!

При вході на територію закладу відпочинку та оздоровлення і до його приміщень має бути розміщена інформація щодо профілактики поширення коронавірусної хвороби та гострих кишкових інфекцій, яскравий вказівник про необхідність миття рук, організовані місця обробки рук антисептиками.

Самостійний доступ дітей до спиртових антисептиків повинен бути обмежено. Їх використання здійснюється виключно під контролем працівників закладу.

В закладі відпочинку та оздоровлення забороняється:

  • використовувати багаторазові рушники після миття рук;
  • використовувати м’які іграшки;
  • проводити батьківські збори;
  • проводити масові заходи в закритих приміщенням та за участі запрошених гостей.

Розміщення дітей в кімнатах корпусів має здійснюватися з розрахунку не менше 5 квадратних метрів на одну дитину із забезпеченням дистанції між спальними місцями.

Більш детально ознайомитися з положеннями постанови можна за посиланням.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача