UA Рус

Оцінювання освітніх програм вишів відбуватиметься за 10 критеріями

Оцінювання освітніх програм вишів відбуватиметься за 10 критеріями
Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти розробило Положення, яким передбачені порядок та критерії акредитації освітніх програм закладів вищої освіти.
 

Про це йдеться на сайті Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

"Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти сьогодні передало остаточний текст проекту Положення про акредитацію освітніх програм до МОН на затвердження. Відповідно до встановленої процедури цей документ має бути затверджений МОН, а також підтверджений Міністерством юстиції", - йдеться у повідомленні.

Зокрема документом передбачено, що його дія поширюється на всі заклади вищої освіти та наукові установи, незалежно від форми власності. Акредитація освітніх програм університетів відбувається за ініціативи навчального закладу.

Також в документі зазначається, що в Україні визнаються сертифікати про акредитацію освітніх програм, виданих іноземними акредитаційними агентствами чи агентствами забезпечення якості вищої освіти, перелік яких затверджується Кабінетом міністрів України. Освітня програма, акредитована такою агенцією не потребує підтвердження Національним агентством.

Загалом оцінювання освітніх програм відбуватиметься за 10 критеріями, кожен з яких має декілька підпунктів: проектування та цілі освітньої програми; структура та зміст освітньої програми; доступ до освітньої програми та визнання результатів навчання; навчання і викладання за освітньою програмою; контрольні заходи, оцінювання здобувачів вищої освіти та академічна доброчесність; людські ресурси; освітнє середовище та матеріальні ресурси; внутрішнє забезпечення якості освітньої програми; прозорість та публічність; навчання через дослідження (акредитація освітніх програм третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти).

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача