UA Рус

Очільник МОЗ наполягає на продовженні локдауну

Очільник МОЗ наполягає на продовженні локдауну

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наполягає на продовженні повторного локдауну після 24 січня, оскільки для цього є всі підстави, про що очільник МОЗ розповів в ефірі 24 каналу.

З 8 січня 2021 року на всій території країни почав діяти жорсткий загальнонаціональний карантин, який триватиме до 24 січня. Однак з урахуванням декількох обставин Міністр охорони здоров’я Максим Степанов разом з провідними українськими епідеміологами наголошує про необхідність його продовження після 24 січня.  

Першою причиною такого рішення він назвав зростання кількості випадків захворювання на короновірусну інфекцію після січневих свят, які супроводжувались масовими святкуваннями за участі значної кількості людей, що багато спілкувались та переміщувались.

Друга причина вбачається у сезонному збільшені кількості хворих на грип, що спостерігається в другій половині січня. Тому до цього часу слід ліквідувати зростання захворюваності на COVІD-19. Очільник МОЗ зауважив, що грип, як і короновірусна інфекція, передаються однаково, тому його поширення також можна мінімізувати шляхом припинення контактування між людьми.

Підпишіться на email розсилку!

Максим Степанов наголосив, що грип, як і  COVІD-19 мають однакові ускладнення, лікування яких відбувається в закладах охорони здоров’я, тому слід не допустити критичного навантаження на медичну систему.

Наразі відповідно з посиленням карантинних обмежень забороняється відвідувати заклади освіти не залежно від форми власності її здобувачами, окрім дитячих садків та спеціальних закладів освіти.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача